2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Ingyenes óvodai étkeztetés – Az önkormányzati szövetségek a többletköltség finanszírozását kérikForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-14 14:14:38
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) szerint üdvözlendõ a kormány azon szándéka, hogy az óvodai étkeztetés ingyenessé tételével a nehéz sorsú gyermekeken kíván segíteni, ugyanakkor az intézkedés miatti többletköltség nem hárítható az eleve pénzszûkében lévõ önkormányzatokra.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Gémesi György és Schmidt Jenõ elnökök azt írták, a kormány sajnálatos módon ismét nem egyeztetett az önkormányzati szövetségekkel. Erre már csak azért is szükség lett volna, mert az óvodai étkeztetés kötelezõ önkormányzati feladat, aminek költségeihez az állam az eddigiek során is csak részben járult hozzá - tették hozzá.

A MÖSZ és a TÖOSZ felhívja a kormány figyelmét, hogy minden többletköltség rontja az ebben az esztendõben is jóval kevesebb pénzbõl gazdálkodó önkormányzatok helyzetét, így azt kérik: a döntés végrehajtásához szükséges anyagi fedezetet központilag biztosítsák, s ne kényszerítsék többletadó kivetésére a településeket.

"A szövetségek támogatnak minden olyan kezdeményezést, amelyek a szociálisan nehéz helyzetben lévõ gyermekeken kívánnak segíteni, és partnerek minden olyan kezdeményezés kidolgozásában, amelyek a kedvezményeket fenntarthatóan és rászorultsági alapon biztosítják" – írták.

Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter múlt hét pénteken jelentette be, hogy 2016-tól kiterjesztik az ingyenes óvodai étkeztetést.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!