2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Tasó László: a közlekedés fejlesztése növeli a versenyképességetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-14 14:37:10
A közlekedés színvonalának javítása egyértelmûen segíti a gazdaság versenyképességének növelését - mondta Tasó László közlekedéspolitikáért felelõs államtitkár Miskolcon, sajtótájékoztatón pénteken.

A politikus a borsodi, a szabolcsi és a Hajdú megyei Volán társaságok fúziójából létrejött miskolci központú Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nél tartott tájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a Volán-társaságok regionális átalakítása januárban lezárult, a 24 korábbi cég helyett hét vállalat jött létre.

Az átszervezés célja a költséghatékony mûködés, a szolgáltatók és szolgáltatásaik versenyképességének megteremtése volt - tette hozzá a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, aki elmondta: fontos az is, hogy a közúti közösségi közlekedés javuljon. Hozzátette: e területen az állam szerepvállalása a továbbiakban is jelentõs marad.

Az államtitkár kiemelte: az új cég a közeljövõben mintegy kétszáz autóbuszt vásárol, ezzel elérhetõ, hogy a jármûpark 14 éves átlagkora 10 évre csökkenjen. A jármûkorszerûsítési programra azért is szükség van, mert 2017-ben liberalizálják a piacot, és vélhetõen versenytársak jelennek majd meg.

A tervek szerint a Volán név a továbbiakban is megmarad - mondta Tasó László.

Az új észak-magyarországi közlekedési cég 3200 embert foglalkoztat, a csaknem ezer autóbusz évente mintegy 80 millió utast szállít mintegy 5500 kilométer vonalon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!