2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Autónkat okosórával is elindíthatjuk a jövõbenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-16 12:53:40
A bluetooth és az okosórára telepített applikáció együtt lehetõvé teszi.

Az online világ villámgyors fejlõdése az autóipart sem hagyja hidegen. A Continental olyan innovatív újdonságokat mutatott be év elején, mint a felhõalapú dinamikus látótér, a hajlított OLED kijelzõ, a környezetérzékelõ-szenzorok vagy az okosóra, mely a jövõ slusszkulcsa lehet – írja a kutyu.hu.

A világ egyik vezetõ autóipari beszállítója folyamatosan dolgozik olyan fejlesztéseken, melyeknek köszönhetõen a vezetõ már az autón kívüli környezetben is kapcsolatba tud lépni jármûvével. „Lehetõvé tesszük, hogy a felhasználók a számukra már ismert és bevált elektronikai eszközeiket használhassák a gépjármûvük kezelésekor is. A januári CES elektronikai kiállításon bemutattuk például, hogy egy okosóra miként tud távoli slusszkulcsként szolgálni” – mondta Helmut Matschi, a Continental Igazgatótanácsának tagja, az Interior üzletág vezetõje.

Az okosóra Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a Continental legújabb, kétirányú „átjáró” kulcsához, amely biztosítja az adatkapcsolatot a jármû és az okosóra között. Az okosórára telepített alkalmazás segítségével a készülék kezelõfelületén a sofõr egyszerûen kinyithatja és bezárhatja az autóját, de egyéb információcserére is alkalmas.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!