2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Húszéves rendszám volt az autójánForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-18 10:37:11
A Hajdúböszörményi Rendõrkapitányság egyedi azonosító jel meghamisítása bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 32 éves hajdúhadházi lakossal szemben.

Egy mezõõr tett telefonon bejelentést 2014. december 12-én 15 óra 44 perckor a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy Hajdúböszörményben, a Nagy-Bocskai Szõlõskert dûlõútján látott egy férfit, aki ott egy körülbelül 10 éves személygépkocsival közlekedett.

A mezõõr azért tett bejelentést, mivel a jármûvön egy körülbelül 20 éve kibocsátott rendszám volt, ami vélhetõen nem a gépjármû saját hatósági jelzése.

A rendõrök a helyszínre mentek, ahol a bejelentésben szereplõ személygépkocsit az egyik telek elõtt megtalálták.

A járõrök bementek az ingatlanba, ahol a 32 éves férfi tagadta, hogy aznap az autóval közlekedett volna. V. Gábor elmondta, hogy a jármû hatósági jelzéseit egy korábbi közúti közlekedési ellenõrzés során a vele szemben intézkedõ rendõrök elvették. A gépkocsin lévõ rendszámot – amely nem az autóhoz tartozott – a járõrök lefoglalták. A hajdúhadházi lakost a rendõrök elfogták és bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elõállították a városi rendõrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és bûnügyi õrizetbe vették. A 32 éves férfit a Debreceni Járásbíróság 2014. december 14-én elõzetes letartóztatásba helyezte.

A nyomozást a Hajdúböszörményi Rendõrkapitányság – a terhelt fogvatartása mellett – befejezte és az ügyben keletkezett iratokat 2015. február 11-én vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!