2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Véradók köszöntése KomádibanForrás: Cserép Imre
Utolsó módosítás: 2015-02-18 12:52:20
Bensõséges hangulatban köszöntötték azokat a véradókat, akik rendszeresen adnak vért. – Erre az ünnepségre, díjátadásra a Barsi Dénes Általános Iskola ebédlõjében került sor. – Jelen voltak a kitüntetett véradók, a támogatók valamint Szatmári Margit a MVK HBM Szervezetének Véradó koordinátora, Dr. Szénási György fõorvos a Berettyóújfalui Vérellátó Osztály vezetõje, a Berettyóújfalui Vöröskereszt és a Véradóállomás képviselõi, Tóth Ferenc Komádi polgármestere és felesége Tóthné Dr. Diószegi Annamária, Héder Zoltán alpolgármester, Jambrich Judit a MVK Komádi alapszervezetének elnöke, Fejes Erzsébet titkár, valamint helyi önkormányzati képviselõk.

Jambrich Judit a MVK Komádi alapszervezetének elnöke és Fejes Erzsébet titkár minden évben megszervezik a rendszeres véradók köszöntését. Elõször Szabó Sándorné köszöntötte a megjelenteket majd átadta a szót a város polgármesterének.  – Tóth Ferenc polgármester Náhóczki János: Ember vagy c. versének egy idézetével köszöntötte a megjelent véradókat: -
„ Mi ez a pár csepp vér? Neked szinte semmi!
De másnak e néhány csepp, az életét jelenti.” – Megköszönte a véradók önzetlenségét és a támogatók segítségét és rendszeres véradóknak, támogatóknak elismeréseket adott át. A százszoros véradónak, Mike Sándornak külön ajándékot is adott egy karórát, amibe az volt gravírozva, hogy „Mike Sándornak a századik véradása alkalmából.”
A vacsorához a halat Lupsán Róbert a Hortobágy Halgazdaság vezérigazgatója adományozta.
Dr. Szénási György fõorvos a Berettyóújfalui Vérellátó Osztály vezetõje a vacsora elõtt pohárköszöntõjében köszönetet mondott a véradóknak, kiemelte, hogy évek óta tartósan magas az önkéntes véradók száma Komádiban. Sokszor eléri az 50-60 fõt is. És a rendkívüli váradásra is sokan eljöttek és reméljük, ismételten sokan jönnek el! – Aki vért ad, az életet ment! A rendezvény zenés mulatsággal zárult. A talpalávaló zenét ifj. Szabó Sándor szolgáltatta.
Kitüntetett véradók:
10-szeres véradók: - Csóka Sándor, Fejes Erzsébet, Karancsi Angéla, Kovács András, Lupsán Gyula, Majoros János, Miczura József, Molnárné Bokor Andrea, Puskás Sándor, Sajó Tímea.
20-szoros véradók: - Bozsányi Zsolt, Miklósi Andrásné.
25-szörös véradók: - Hárshegyi Zoltán, Iliszi Enikõ, Takács Lajos.
30-szoros véradók: - Lukács Zsolt, Mester András, Molnár Gyula, Rostás Kálmán.
40-szeres véradó: - Dr. Makayné Ritu Éva.
75-szeres véradók: - Bihari György, Cserép Imre, Gellén István.
100 - szoros véradó: - Mike Sándor.


Cserép Imre     
tudósító        
/Fotók: - Cserép Imre/

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!