2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Kik a dúlák, és mit szeretnének?Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-19 08:48:52
Nyílt levélben ismertették munkájukat a magyarországi dúlák.

Valójában kik a dúlák? Írásukból kiderül: „Olyan szülés körüli segítõk vagyunk, akik személyes gondoskodással, folyamatos jelenléttel támogatjuk a családokat, igényük szerint, a várandósság-szülés-gyermekágy teljes idõszakában.”
Közös munka

„Ezen felül a saját szülésélményeinkbõl és a kísérésekbõl származó tapasztalatok, olvasmányok és képzések révén megszerzett információkkal szolgáljuk a kismamákat.

Az anyák testi-lelki jóllétét a várandósság alatt a lelki ráhangolódással, a lehetõségek, vágyak és szükségletek átbeszélésével segítjük elõ. Rátekintünk az anya és a család aggodalmaira és örömeire, korábbi kapcsolódó élményeire és lehetséges erõforrásaira. E közös munka eredményeit a vajúdástámogatás óráiban is hasznosítani tudjuk.

A szülõszobán a többi kísérõvel csapatmunkában, kizárólag a nem egészségügyi feladatokra fókuszálva tevékenykedünk: megszakítás nélküli jelenléttel, igény szerinti rendelkezésre állással szolgáljuk az anyák és párjaik biztonságérzetét; szeretetteljes lelki támogatással (értõ figyelem, megerõsítés, biztatás, relaxációs technikák) járulunk hozzá a szülés hatékonyságához; a testi komfortérzet növelésével (masszírozás, borogatás, pozícióváltás segítése) vagyunk hasznára a természetes folyamatoknak; segítjük a szülõpárt az egészségügyi információk megértésében, az informált döntés meghozatalában és képviseletében.

A gyermekágy idõszakában a zavartalan együttlét biztosításával, a szoptatás és babagondozás támogatásával, a szülés élményérõl való beszélgetés lehetõségével vagyunk jelen”. A levelet 80 magyarországi dúla és 50 szimpatizáns írta alá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!