2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Szigorítják az ellenõrzést a fizetõs utakonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-02-19 11:28:53
A díjköteles hálózat év eleji kiterjesztésével egy idõben a kormány 1,25 milliárd forintot különített el az útdíjszedési és -ellenõrzési rendszerek fejlesztésére - írja a Népszabadság.

Szigorítják az ellenõrzést a januári türelmi idõ után a fizetõs utakon - írja a Népszabadság keddi számában. A lap írása szerint a díjköteles hálózat év eleji kiterjesztésével párhuzamosan a kormány 1,25 milliárd forintot különített el az útdíjszedési és -ellenõrzési rendszerek fejlesztésére.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. a lappal közölte, hogy a kormányhatározatban biztosított 1,25 milliárd forintot információs kijelzõk telepítésére, az értékesítési, ellenõrzési rendszerek fejlesztésére fordítják.

A tervezett átalakítás során a meglévõ rendszerek redundáns képességeit megszüntetik, azaz a két rendszernek nem lesznek külön ellenõrzõ kapui, a jelenleg 110 fix portált és ötven kamerás autót használó hálózatuk országos lefedettségét viszont megtartják, mindehhez újabb gépkocsik beszerzésére nincs szükség.

A januárban fizetõssé tett útszakaszokon az állandó kamerák elhelyezésére alkalmas helyek kiválasztása, illetve az indokolt munkálatok felmérése még folyik, ami azt is jelenti, hogy az év elején fizetõssé vált útszakaszok jelentõs hányadán a bliccelõket egyelõre a NÚSZ kamerás autói buktathatják le - írja a Népszabadság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!