2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Influenza - OEK: még tart a járvány az országbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-19 13:28:50
Továbbra is az ország egész területét érinti az influenzajárvány, az Országos Epidemiológiai Központ heti összesített tájékoztatója szerint a múlt héten 91 ezren fordultak influenzaszerû tünetekkel orvoshoz az azt megelõzõ 87 500-zal szemben.

A 7. héten 11 megyében emelkedett, a fõvárosban és 5 megyében csökkent, három megyében nem változott az influenzaszerû tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az elõzõ héthez viszonyítva. Csongrád és Zala megyében 60 százalékkal, Hajdú-Bihar és Heves megyében 50 százalékkal több beteget regisztráltak, mint az elõzõ héten, Tolnában azonban 30 százalékkal csökkent az influenza miatt orvoshoz fordulók száma.

A vírus továbbra is a gyerekeket és a fiatal felnõtteket betegíti meg, a laboratóriumi minták a legtöbb esetben az influenza A vírust azonosították.

Az országos járvány miatt a fõvárosban és az ország valamennyi megyéjében rendeltek el a kórházakban teljes vagy részleges látogatási tilalmat. A részleges tilalom fõként szülészeti-nõgyógyászati, koraszülött- és újszülöttosztályokat, egyes gyermekosztályokat, onkológiai klinikákat és részlegeket, intenzív terápiás, valamint ápolási osztályokat érint.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!