2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Ha valami hiányzik...Forrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2008-09-29 22:36:28
Mint azt elõzõ feng shui cikkemben említettem, elõfordulhat, hogy lakásunkból hiányzik valamelyik terület. Ezt a báguá térkép segítségével azonnal láthatjuk. Nem kell elkeseredni, mert a hiányzó területek pótlására sok ötletet nyújt ez a kínai térrendezési módszer.

Ha lehetõségünk van rá, természetesen az a legjobb, ha a hiányzó területet beépítjük. Amennyiben erre nincs módunk, úgy megteszi az is, ha oda ültetünk egy fát, bokrot, vagy szép virágot. Ezzel jelképesen teremtjük meg az egyensúlyt. Ha például hiányzik lakásunk alaprajzából a szerelemsarok, akkor arra a kert-, vagy udvarrészre tehetünk vörös, rózsaszín virágokat, fehérre festett kerti padokat, szalonnasütõt.  Ahhoz, hogy hová tegyük a kiegészítõ dolgokat, elõször is meg kell keresnünk, hogy hol lenne az épület négy sarka, ha négyzet alakú lenne, avagy a báguá térképhez illeszkedne. Jó terület kiegészítõ dolgok még a kerítés, kerti lámpa, nagy kövek, szökõkút, csobogó, és a kerti szobrok. Persze olyan kiegészítõ elemet keressünk, ami illik otthonunkhoz, és nem töri meg annak harmóniáját.

Ha nem négyszögletes lakásban élünk, akkor a szobákban is megerõsíthetjük azt a területet, ami a lakás báguájából hiányzik.

 

(A báguá térképet "A titok nyitja: báguá térkép" c. részben találják meg kedves Olvasóink, a cikk alján.)

 

Legközelebb arról írok, hogyan lehet megerõsíteni az egészség és család területét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!