2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Február 26-án nyílik az Utazás 2015 kiállításForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-20 09:24:05
Idén február 26. és március 1. között rendezik meg Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjét, az Utazás 2015 kiállításon a látogatók 20 ezer négyzetméteren, több mint 250 kiállító ajánlataiból válogathatnak - jelentették be a szervezõk sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Rafay János, az Utazás kiállítás igazgatója elmondta, hogy a kiállítás belföldi díszvendége Székesfehérvár, külföldi díszvendége Románia. A kiállításon több szakmai programot is szerveznek, idén 40 ezer látogatóra számítanak. Kitért arra, hogy adataik szerint a látogatók 15 százaléka már a kiállításon lefoglalja az utazását, és több mint 60 százaléka a rendezvényen gyûjt információt az úticél kiválasztásához.

Szavai szerint a turisztikai kiállítások Európa-szerte nehézségekkel, stagnáló látogatószámmal küzdenek, a megváltozott fogyasztói szokásokkal együtt a kiállításnak is meg kell újulnia. Hozzátette: idén ezt a folyamatot elindították, a legnagyobb attrakció a közel 200 négyzetméteres, egymillió Lego-kockából felépülõ Magyarország térkép lesz. Az ország nevezetes építményeinek háromdimenziós modellje is megtalálható lesz az Utazás 2015 kiállításon, és a látogatók 11 autómárka modelljeit tesztelhetik.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója elmondta: tavaly közel 3 milliárd forintos árbevételt értek el, ami 15 százalékkal több a tervezettnél. A Budapesti Vásárközpont tavaly 500 ezer látogatót fogadott, a kiállítók több mint 100 ezer négyzetméteren állítottak ki.

Kérdésre elmondta: a Magyar Turizmus (MT) Zrt. kiállítási stratégiájának változása - a zrt. korábban a Hungexpo stratégiai partnere volt az Utazás kiállítás szervezésében - nehézségeket jelentett a szervezésben, de sikerült a belföldi kiállítókkal közvetlenül felvenni a kapcsolatot, pótolni a kiesõ területet, így 7 régió 70 kiállítója mutatkozik be.

Prájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere arról tájékoztatott, hogy a város 140 négyzetméteres standján bemutatják Székesfehérvár és környéke értékeit, és a fehérvári cukrászok remekmûveit, köztük a 2013-as év fagylaltját is meg lehet kóstolni.

Simion Giurca, a Bécsi Román Turisztikai Hivatal igazgatója kiemelte: Romániából idén 150 négyzetméteren 35 kiállító vesz részt az Utazás 2015 kiállításon, ami azt mutatja, hogy Magyarország fontos turisztikai célpontja Romániának. Véleménye szerint a rendezvény a jó regionális együttmûködést és a magyar-román, magyar-osztrák turisztikai kapcsolatokat is elõmozdítja, a magyar piacot Bécsbõl koordinálják. Magyarország Románia fõ turisztikai partnere, az ország látogatóinak 30 százaléka magyar - ismertette. A magyar látogatók száma a leglátogatottabb régió, Erdély mellett az utóbbi 3 évben Máramaros, Bukarest és a Duna-delta térségében is nõtt.

Az Utazás kiállítással egy idõben a társkiállítások - Afrikaexpo, Bringaexpo - is egy belépõjeggyel látogathatók.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!