2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Jegyzet Mennyiért vállalnáForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-20 10:12:30
A magyarok számára már tavaly is a fizetés volt a legfontosabb, de a nemzetközi trendek alapján idén ez még dominánsabbá válhat az állásajánlatok közötti választásnál. Petneházi Attila jegyzete.

Míg a válság idején a foglalkoztatás hosszú távú biztonsága volt fontosabb a munkavállalóknak, addig a gazdaság megerõsödésével a pillanatnyi fizetés vált az elsõdleges szemponttá. Ezért elemzõk arra számítanak, hogy 2015-ben még dominánsabb lesz a bér jellegû juttatások szerepe a döntési folyamatban.

Azt hallottam egy cégvezetõtõl, hogy a jó szakmunkás már ma is jobban keres, mint mondjuk egy pályakezdõ jogász. Nos, ennek azért némileg ellentmond az a megállapítás, mely szerint egy felsõfokú gazdasági végzettséggel bíró friss diplomás a teljes életpályája során átlagosan 71 millió(!) forint többletjövedelemre tehet szert a középfokú végzettséggel rendelkezõ társaihoz képest a magasabb végzettségének köszönhetõen. A többletjövedelembõl pedig a diákhitel törlesztése a konkrét példa esetében csupán 3,3 millió forintot visz el. Innentõl kezdve tehát matematikailag is igazolható az a tétel, amit tapasztalati alapon már tudtunk; jelesül, hogy a gyerek tanulmányainak a finanszírozása a szülei részérõl a legjobb befektetés. Amire akkor is érdemes áldozni, ha egyébként nincs rá pénz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!