2024. április 19. Péntek, Emma.
 
KDNP: konzultáció indul a nyugdíjasokat megtévesztõ termékbemutatók ügyébenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-21 10:23:25
Konzultációt indít a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a nyugdíjasokat gyakran megtévesztõ termékbemutatók ügyében.

Rétvári Bence, a kisebbik kormánypárt alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a nyugdíjas szervezetek mellett a fogyasztóvédelmi és egyéb állami hatóságokkal is egyeztetnek, mivel egyre több, éves szinten már ezres nagyságrendû panasz érkezik ebben a témában. Megoldást szeretnének találni a problémára, ha szükséges, jogszabály-módosítással, valamint a hatóságok fokozott fellépésével is - közölte. Kérdésre hozzátette: a kereskedelmi tevékenységekre törvényi és rendeleti szintû szabályozás egyaránt vonatkozik, és szeretnék az esetleges joghézagokat megszüntetni.

A jelzéseket, esetleírásokat a [email protected] címen és postán is várják az érintettekrõl. Örömmel veszik, ha a problémák leírása mellett megoldási javaslatokat is kapnak - mondta a KDNP alelnöke, aki közölte: nyárra össze szeretnék állítani a témára vonatkozó anyagot.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetõje azt mondta, a tájékozatlanság és a jóhiszemûség gyakran áldozattá teszi az idõs embereket, akik védelmet igényelnek. Megjegyezte: a KDNP a családok pártjaként és a rászorulók segítõjeként indítja útnak akcióját.

Ábrahám Katalin, az Országos Polgári Nyugdíjas Egyesület 11. kerületi elnöke üdvözölte a kezdeményezést. Kiemelte: elsõsorban az idõs korosztályt érintik az agresszív termékmanipulációs technikák. A hozzájuk érkezett konkrét jelzések között említette, hogy egy masszírozó gépet, amely egyébként nyolcezer forintnál nem kerülne többe, nyolcvanezerért vásároltattak meg nyugdíjasokkal.

A sajtótájékoztatón kiosztott háttéranyag szerint az idõs emberek eddig szinte kivétel nélkül hasonló esetekrõl számoltak be, Az egyik ilyen, hogy egészségügyi vizsgálatra invitálták õket, majd egy viszonylag súlyos diagnózis közöltek velük, és megoldásként kizárólag az akár több százezer forintba kerülõ bioptron lámpa vagy pedig masszázsfotel megvásárlását javasolták.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!