2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Még tovább bõvül a növekedési hitelprogram
Utolsó módosítás: 2015-02-21 14:06:59
A kis- és középvállalkozói szektor szereplõinek kockázatát is kis részben átvállalja.

„Újabb lendületet adhat a Növekedési Hitelprogramnak, hogy az MNB legutóbbi bejelentése szerint a kedvezményes hitel további nyújtása mellett a kkv szektor szereplõinek kockázatát is kis részben átvállalja. Ezzel tovább bõvülhet a hitelfelvevõk köre, és kisebb, kevésbé tõkeerõs vállalkozások is részt tudnak venni a programban” – nyilatkozta Hodina Péter, a K&H Vállalati Ügyfélkapcsolatok Igazgatóságának vezetõje.
Többek számára

„Az NHP+ programmal a Magyar Nemzeti Bank ismét bõvíti a Növekedési Hitelprogramban résztvevõ cégek körét. Mivel az MNB a kedvezményes hitel további nyújtása mellett a kkv szektor szereplõinek kockázatát is kis részben átvállalja, így azok a fõként mikro vállalkozások is részt tudnak venni a programban, amelyek a magasabb fizetési kockázatuk miatt eddig nem tudtak élni a lehetõséggel” – tájékoztatott Hodina Péter, a K&H Vállalati Ügyfélkapcsolatok Igazgatóságának vezetõje.
Nekik is jusson

Míg az NHP II. a program elsõ szakaszához képest a nagyobb elõkészületet igénylõ új beruházások finanszírozhatóságát tette lehetõvé, addig a most bejelentett NHP+ program a kis kkv-k kedvezményes forráshoz juttatását célozza. Ezzel újabb lendületet vehet a program, és hozzájárulhat ahhoz, hogy a korábban meghirdetett 2000 milliárdos keret minél nagyobb mértékben és szélesebb körben kerülhessen felhasználásra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!