2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A használt autó buktatóiForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-23 11:05:05
Az EU-n kívüli autóknál szükséges egyedi forgalomba helyezési engedély és eredetvizsga.

Három év alatt több mint triplájára emelkedett a külföldrõl behozott használt autók száma, amely tavaly már megközelítette a százezret.

– A Használtautó.hu személygépkocsi-hirdetéseinek közel tíz százaléka jelenleg is külföldi okmányokkal rendelkezõ, még itthon nem regisztrált autókról szól – közölte Fodor László, a Használtautó.hu értékesítési vezetõje. – Fontos tudni, hogy ilyen esetben legtöbbször a vevõt terhelik a mindig kötelezõ mûszaki vizsga, a forgalmi, a törzskönyv és a rendszám költségei, amelyek a regisztrációs adón felül mintegy 50 ezer forintot tesznek ki.

Az EU-n kívülrõl származó autók esetében egyedi forgalomba helyezési engedélyre és eredetvizsgára is szükség van, ami a fenti terheket megduplázza. A regisztrációs adó legtöbbször nem is szerepel az ilyen hirdetésekben, pedig az autó motorjának emissziós besorolásától függõen annak összege még egy kisebb autónál is több százezres tétel lehet.

Gyakran ugyanazon típus azonos évjáratú példányai között is találunk olyanokat, amelyek eltérõ kibocsátási besorolással rendelkeznek. Mindezt azért különösen fontos figyelni, mert az Euro 4 és az Euro 5 besorolású autók regisztrációsadó-mértéke között például négyszeres a különbség.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!