2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Magyar-amerikai közös hadgyakorlat kezdõdött MagyarországonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-23 12:21:45
Warlord Rock 2015 elnevezéssel, légideszant-mûvelettel és éleslövészettel egybekötött harcászati szintû amerikai-magyar közös hadgyakorlat kezdõdött vasárnap - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

Közleményük szerint a feladatokat négy kiemelt helyszínen, köztük a pápai bázisrepülõtéren és a várpalotai gyakorlótéren hajtják végre magyar irányítás alatt.

A Warlord Rock 2015 célja, hogy a harcoló, harctámogató és harci kiszolgáló erõk szövetséges együttmûködésben készüljenek fel a légideszant-mûveletek tervezési, szervezési és vezetési feladataira. A gyakorlaton több mint 750 katona vesz részt: amerikai részrõl a 173. Légi Mozgékonyságú Dandár, a Magyar Honvédségtõl pedig az 5. Bocskai István Lövészdandár 24. Bornemissza Gergely Felderítõ Zászlóalja, a 25/88 Könnyû Vegyes, valamint a 34. Bercsényi László Különleges Mûveleti Zászlóalj - tudatta a HM.

A március 3-ig tartó - NATO vezetési elvek szerinti - gyakorlat egy részét jövõ csütörtökön Ben Hodges altábornagy, az amerikai haderõ európai parancsnokságának parancsnoka és Hende Csaba honvédelmi miniszter is megtekinti - olvasható a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!