2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A héten csapadékosabb, de továbbra is enyhe idõ várhatóForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-24 09:59:20
A héten sokfelé kell esõre készülni, helyenként jelentõs mennyiségû csapadék is hullhat. Folytatódik viszont az enyhe idõ, néhol akár 16 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Az országos középtávú elõrejelzés szerint hétfõn többnyire borult lesz az ég, legfeljebb napközben vékonyodik el néhol a felhõzet, délen, délkeleten. Elsõsorban a nap elsõ felében fõként délen és keleten lehet kisebb esõ. A legalacsonyabb hõmérséklet plusz 1 és 6, a legmagasabb 6 és 11 fok között várható.

Kedden jellemzõen erõsen felhõs vagy borult lesz az ég, keleten azonban rövidebb idõszakokra kisüthet a nap. Keleten csak helyenként, másutt sokfelé várható esõ, zápor, a Dunántúlon jelentõsebb mennyiségû csapadék is hullhat. Éjszaka az Alpokalján és a Bakonyban havas esõ, kis valószínûséggel esetleg hó is elõfordulhat. A Dunántúlon megerõsödhet a szél, másutt többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A leghidegebb órákban 1-5 fok lehet. Nappal nyugaton 6-9, az Északi-középhegység térségében 7-10, az Alföldön és a Dunántúl délkeleti részein azonban 10-16 fokig melegedhet a levegõ.

Szerdán sokfelé várható esõ, zápor, hajnalban és éjszaka az Alpokalján és a Bakonyban havas esõ, kis valószínûséggel esetleg hó is elõfordulhat. A Nyugat-Dunántúlon megerõsödik a szél. A minimumhõmérséklet 1 és 5 fok között valószínû. A maximumok a Dunántúlon 5 és 9, a Dunától keletre 10 és 15 fok között alakulnak.

Csütörtökön is sokfelé várható esõ, zápor, nyugaton erõs lesz a légmozgás. A legalacsonyabb hõmérséklet 1 és 5, a legmagasabb hõmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Pénteken keleten még elszórtan lehet kisebb esõ, zápor. A minimumhõmérséklet mínusz 2 és plusz 5, a maximumhõmérséklet 5 és 10 fok között valószínû.

Szombaton helyenként fordulhat elõ kisebb esõ vagy zápor. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3, napközben plusz 6 és 11 fok között alakul a hõmérséklet.

Vasárnap változóan felhõs idõ várható több-kevesebb napsütéssel. Helyenként lehet kisebb esõ, zápor. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hõmérséklet 5 és 10 fok között alakul – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!