2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Továbbképzésen a bûnmegelõzési tanácsadókForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-24 10:55:16
A hajdú-bihari bûnmegelõzési tanácsadók kábítószerek hatásaival kapcsolatos ismereteit bõvítette Dr. Zacher Gábor toxikológus.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányon összesen 8 bûnmegelõzési tanácsadó tevékenykedik, akik a számukra kijelölt szakiskolában látják el szolgálatuk jelentõs részét.

A tanácsadó rendõrök feladata, hogy osztályfõnöki órákon, szülõi- és tantestületi értekezleteken, olyan információkat adjanak át a diákoknak, a szülõknek, és a pedagógusoknak, amelyekkel megelõzhetõ a fiatalkori bûnözés és csökkenthetõ a kábítószert kipróbálók száma. Ahhoz, hogy a rendõrök minél pontosabb tájékoztatást tudjanak továbbadni, folyamatosan mélyítik a fiatalokat érintõ bûncselekmények megelõzésével kapcsolatos ismereteiket és rendszeresen továbbképzéseken vesznek részt.

A hajdú-bihari bûnmegelõzési tanácsadók 2015. február 19-én Hajdúhadházon Dr. Zacher Gábor toxikológusnak a kontrollálatlan gyógyszerfogyasztás, a különbözõ ismeretlen eredetû tabletták-, dohányáruk és kábítószerek azonnali, valamint hosszútávú egészségkárosító hatásairól szóló elõadásán vettek részt, melyet a Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítõ- és Gyermekjóléti Szolgálat a „Társas-játék” pályázati programsorozat keretében szervezett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!