2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Tíz elképesztõ kütyü a jövõbõlForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-24 11:14:16
Ha elolvassa listánkat, rájön, a sci-fikben megálmodott világ lassan teljesen körülvesz minket.

A technológiai forradalom tagadhatatlanul zajlik, kutatások folynak betegségek belsõleg való diagnosztizálásáról nanorészecskékkel, a gépek talán magukat fogják felépíteni a jövõben. A virtuális valóságot megjeleníteni képes headsetek boldogan nézik majd, ahogy a tévék kimennek a divatból. Sok cég fejlesztésekbe kezdett, hogy a mindennapi életünket még kényelmesebbé tegyék.
Zcan+

Elõször megjelentek a mobiltelefonok, aztán a kamerás mobiltelefonok, aztán okostelefonok, amik egyenlõek egy személyi asszisztenssel. Ezek az eszközök túltesznek az elsõdleges feladatukon és a Zcan+ sem kivétel ez alól. A Zcan+ egy nem mindennapi egér, ami két kattintásra és egy suhintásra szövegeket scannel be nekünk dokumentumokba, vagy akár egyenesen Excel formátumba.



A jelenlegi verzió usb-vel kapcsolódik a számítógéphez, de már elõrendelhetõ a WiFi-s verzió is.
Logbar gyûrû

A viselhetõ technikai kütyük egyre többen vannak manapság, ilyen a Logbar gyûrû is. Az eszköz parancsolhat a fényképezõgépnek, irányíthatjuk vele a zenelejátszást vagy akár a közösségi oldalakat is böngészhetjük. Logbar gyûrûje nem sokkal nagyobb egy átlagos gyûrûnél és Bluetooth-szal kapcsolódik az irányítani kívánt eszközhöz. A divatos kis kütyü Androidos és iOS-es eszközökkel párosítható és elõre beprogramozott gesztusokból ért.



Egyedi kézmozdulatot kíván a tévé bekapcsolása, egy kép feltöltése de a megfelelõ intésre akár egy taxit is hív nekünk.
Microsoft Hololens

A sokak által csak a Windows vezetékneveként szolgáló Microsoft hologramos szemüveget tervezett. Eddig csak a Vasemberbõl ismerõs technikát a gyártó a nappalinkba hozza. A hologramos szemüveg digitális projektorral vetít elénk dolgokat a virtuális világból, így akár egy pillanat alatt megjelenhetünk nagymamánk nappalijában. A felhasználók akár a valóságban is megteremthetik a digitálisan tervezett mûveiket, hiszen a Hololensnek lesz olyan verziója ami 3D nyomtatóval rendelkezik.
Sense

Az eszköz nyomon követi az alvási szokásainkat, és akkor ébreszt fel, amikor az a szervezetünknek a legoptimálisabb. A felhasználóknak nem kell aggódniuk, hogy elkésnek a munkából, egészen addig, amíg beállítják a saját, hagyományos ébresztõóráikat.
A Sense dekorációnak sem rossz ©

A magyarul Érzék névre hallgató kütyü gyengéden ébreszt fel nem sokkal azelõtt, hogy az egészséges lenne, így a felhasználó nem hirtelen ébred, hanem fokozatosan lép ki az alvási fázisból.
Koppenhágai bicikli

A hosszú táv, vagy a dombos környék kézenfekvõ kifogás lehet azoknak, akik nem szeretnek biciklizni. A Koppenhágai bicikli kizárja ezeket a kifogásokat. A kerékpár beépített szenzorokkal rendelkezik, képes rögzíteni az utas nehézségeit és szokásait biciklizés közben. A felhasználónak van lehetõsége megosztani ezeket az adatokat, így segíthet a városnak jobb infrastruktúrát kiépíteni.
Fitnesz ékszerek

2018-ra csaknem 60 millió egészség és fitnesz követõ lesz használatban a Jupiter Research novemberi jelentése szerint. Ezek a termékek nyomon követik a viselõje sporttevékenységét, nem csak a konditeremben, de akár az utcán is számolja az elégetett kalóriákat. Ezeket a szenzorokat Swarowski és Misfit luxusékszerekbe ültetnék, így nemcsak egészségesek de még szépek is lennének a használói.
Personal robot

Az Apple-nek ott van Siri, a Microsoftnak Cortana, Amazonnak Alexa, így a Robotbase elkezdte megalkotni a személyi robotot, amit úgy nevezhetünk el, ahogy akarunk. Csak 2015 végén kezdenek el komolyabban foglalkozni a Star Wars filmekbõl ismert R2D2 gyártásával, ami képes lesz stylistként viselkedni. De akár irodai asszisztens is, biztonsági rendszer, hangrendszer, akár kamera vagy fényképezõgép is lehet belõle, vagy akár megfigyelheti az egész lakást, míg az ott lakók nem tartózkodnak otthon. A kerek kijelzõje párosítható mobiltelefonnal, beépített hangszórókkal rendelkezik, feltölti a telefonunkat is a fényképezõgépe pedig 3D-s.
ChefJet

Búcsút inthetünk a rosszul sikerült süteményeknek, ez a 3D nyomtató cukrot használ tintaként, így bármikor csodás édességekkel ajándékozhatjuk meg szeretteinket.
Bármilyen finomságot nyomtathatunk vele ©

Egyébként korábban olvashattunk már hasonlóról, van egy testvére, ami csokiból nyomtat.
Papagáj a virágnak

Ahogy az emberek, a növények is élõ, lélegzõ lények, és nekik is megvannak a saját szükségleteik. Ezt a kis „papagájt” bele kell helyezni a virágföldbe, hogy felmérje a napfényt, a hõmérsékletet, a tápanyag- és nedvességtartalmat. A kütyüt párosítanunk kell az okostelefonunkkal, így ha a virágföldben kevés a tápanyag, a telefonunk értesítést küld errõl. Az alkalmazás tartalmaz tippeket, és statisztikákat a virágnevelést illetõen, és mindent megtesz, hogy segítsen nekünk életben tartani szobanövényeinket.
Mint

Ez egy telefonos szonda, ami az alkohol mennyisége helyett a leheletünk minõségét figyeli. Az eszköz elég apró ahhoz, hogy bármelyik nõi táskában elférjen és párosítható okostelefonokkal. Információkat közöl arról, hogy megfelelõen hidratáltak vagyunk-e, megmondja, hogy mikor rágózzunk, és statisztikát készít arról, hogy mennyit javult a leheletünk minõsége a használat során.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!