2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Kósa: „Emelt fõvel távozott” Forrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-09-30 08:03:28
Budapest, Debrecen, Püspökladány – Becsülendõ, hogy Arnóth Sándor a történtek után az egész parlamenttõl elnézést kért és azonnal lemondott – vélekedett Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

Majd hozzátette: több tucat politikus mondott már vállalhatatlan mondatokat – mint például a „hazudtunk éjjel-nappal” –, de senkiben sem volt ennyi tartás, ezért emelt fõvel távozott.

Távozzon a közéletbõl is

Megyénk MSZP szervezetének közleményében az áll: „A Hajdú-Bihar megyei MSZP felszólítja Arnóth Sándort, hogy parlamenti képviselõsége után mondjon le a püspökladányi polgármesteri-, a Sárréti Többcélú Kistérségi Társulásban betöltött elnöki-, és az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanácsban betöltött tisztségérõl is…

Arnóth Sándorra és a Fideszre örökre ráragadt a szégyen bélyege. Arnóth úgy vonul be az újkori magyar történelembe, mint legrövidebb ideig (27 napig) „dolgozó” parlamenti képviselõ.”
Arnóth Sándor fideszes politikus hétfõi „Lógni fogtok!” bekiabálása után Szili Katalin rendkívüli házbizottságot hívott össze, amely után úgy nyilatkozott: „A magyar parlament átlépett egy küszöböt, amit nem lett volna szabad, nem ragadtathatja senki magát olyan vélemény formálásra, amiben másokat fenyeget.”

 

Megyénk listás országgyûlési képviselõje, Püspökladány polgármestere a hétfõi parlamenti ülésen Iváncsik Imre (MSZP) titkosszolgálatokért felelõs államtitkár napirend elõtti felszólalása után kiabálta be a fenyegetõ mondatot, majd a szünetben bejelentette, lemond képviselõi mandátumáról.

Iváncsik Imre a sajtótájékoztatóján a Független Hírügynégnek elmondta: még nem tudja, hogy tesz-e feljelentést életveszélyes fenyegetés miatt, de szerinte nem is ez a lényeg.

Úgy gondolja, fel kellene hagyni a demokráciában tûrhetetlen viselkedéssel.

 

Ki lesz Arnóth utódja?

Kósa Lajos lapunknak azt nyilatkozta, Arnóth, mint képviselõ nyilvánult meg, ez a polgármesteri posztját nem veszélyezteti. Majd hozzátette: azzal, hogy önkéntesen lemondott mandátumáról, a Fidesz részérõl az ügy végére pont került. Mivel Arnóth Sándor a Hajdú-Bihar megyei listán Pálinkás József után került be az Országgyûlésbe, így utódjáról is helyben döntenek.

Kósa Lajos, a választmány elnöke elmondta, valószínûleg már pénteken eldöntik, ki kerüljön a helyére, és megteszik javaslatukat az országos választmány felé. Várhatóan két hét múlva válhat biztossá, ki követi a poszton. Más forrásból megtudtuk: A listán a következõ név: Tiba István, Balmazújváros polgármestere.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!