2024. április 19. Péntek, Emma.
 
OGY - Kis népszámlálás lehet 2016-ban MagyarországonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-26 15:44:26
"Kis népszámlálást", mikrocenzust javasol tartani 2016 októberében - a 2011-es elõzõ és a 2021-ben esedékes következõ népszámlálás félidejében - a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a népesség személyi, családi és lakásviszonyairól.

Lázár János errõl szóló, a parlamentnek benyújtott elõterjesztése szerint a cél az elmúlt öt évben bekövetkezett változások feltárása, hogy a döntések elõkészítéséhez és hatásainak méréséhez megbízható, idõszerû adatok álljanak rendelkezésre.

A javaslat szerint a minta a lakások és a népesség 10 százalékára terjed majd ki, hogy az információk a fõbb adatok vonatkozásában a jelenlegi legkisebb térségi tervezési egységekre, a járásokra is rendelkezésre álljanak.

A mikrocenzus során össze kell írni a mintába kiválasztott valamennyi lakott, üres vagy nem lakás céljára használt lakást, a lakott üdülõket, a lakott egyéb lakóegységeket és a közösségi éjszakai elhelyezést nyújtó intézeteket, valamint az ezekben élõ embereket. Utóbbiak közül az összeírt lakásban, intézetben életvitelszerûen élõ magyar állampolgárokat, beleértve az átmenetileg külföldön tartózkodókat is, függetlenül attól, hogy be vannak-e jelentve adott címre; az összeírt lakásban, intézetben élõ külföldi állampolgárokat, ha három hónapnál hosszabb ideig tartózkodnak Magyarország területén, valamint az érintett körbe tartozó lakásban, intézetben élõ hontalanokat.

A mikrocenzust az internetes önkitöltéses és a számlálóbiztosi interjús módszer kombinálásával kell végrehajtani, az adatszolgáltatás módját a kérdezett választja meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!