2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Hogyan viselkedjünk a céges rendezvényen?Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-26 15:55:23
A céges parti kétélû fegyver. Egyrészt lehetõséget teremt a munkavállalóknak arra, hogy jobban megismerhessék a feletteseiket és a cégvezetõket, másrészrõl viszont arra is alkalmat nyújthat, hogy leromboljuk az addig rólunk kialakított pozitív képet.

Azok a dolgozók, akik nem viselkednek megfelelõen a céges rendezvényeken elõfordulhat, hogy csökkenni fog a velük szívesen beszélgetõ kollégáknak a száma.

ÉRDEKES: Hogyan és kitõl kérjünk ajánlást?

Egy céges buli célja, hogy nem csak a vezetõkkel, de olyanokkal is szóba tudjunk elegyedni, akikkel korábban még nem találkoztunk személyesen. Célunk, hogy olyannak ismerjenek meg bennünket, akivel jó beszélgetni, nem pedig akit jobb elkerülni.

A Mashable megválaszolta azt a hat kérdést, amely segíthet eldöntetni, hogyan viselkedjünk ilyen szituációban.
1. Mennyi alkoholt szabad fogyasztanom?

Próbáljuk meg elkerülni, hogy háromnál több italt fogyasszunk az este folyamán. Ennyi fogyasztással már el tudunk lazulni, ráadásul lehetõségünk marad arra, hogy összefüggõ, átgondolt beszélgetést folytassunk a kollégákkal és a vezetõkkel.
2. Mit vegyek fel?

Olyan ruhát vegyünk fel, amiben jól érezzük magunkat, le tudjuk nyûgözni a többieket úgy, hogy közben az alkalomhoz illõek maradunk.
3. Késsek egy kicsit?

A céges rendezvényekrõl nem célszerû késni, érkezzünk pontosan, vagy legalább az elsõ fél órában. Ugyanígy túl korán lelépni sem illendõ. A munkatársaink, de még a cégvezetõk is megjegyzik, ha sokat késünk, vagy ha csak negyed órára ugrunk be. Noha a késés és az, hogy mennyi ideig maradunk nem befolyásolja a karrierünk, azonban tükrözi a lojalitásunkat a vezetõség és a cég felé.
4. Mi van olyankor, ha nem vagyok túl társasági ember?

Ne lógjunk egész este a telefonunkon, és ne kizárólag csak a közvetlen munkatársainkkal beszélgessünk.  A céges rendezvények remek lehetõséget nyújtanak arra, hogy kilépjünk a komfortzónánkból és megismerjünk a vállalatnál dolgozó többi kollégával. Segítségképp keressünk a parti elõtt néhány olyan témát, ami segít felvenni a kapcsolatot másokkal.

Találd meg álmaid állását több, mint 6 000 ajánlat közül!
IT állások | Pénzügy állások | Marketing állások | Mérnök állások | Összes állásajánlat
5. Vihetek plusz egy fõt magammal?

Ne vigyünk magunkkal külsõst, érkezzünk egyedül a partira, vagy maximum egy kollégánkkal.
6. Kellene beszélgetnem a vezetõkkel?

Mindenképp! Ritkán adódik olyan alkalom amikor meg tudjuk ismertetni magunkat a vezetõséggel és ez az egyik ilyen alkalom. Éppen ezért fordítsuk elõnyünkre a helyzetet, hogy megismerhessenek bennünket.
7. Ne felejtsünk el köszönetet mondani.

Mielõtt távoznánk keressük meg a felettesünket, a vezetõséget és köszönjük meg nekik az estét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!