2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Retteghetnek a terménytolvajokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-27 08:30:08
Az ország második legnagyobb városában is megalakulhat a mezõõri szolgálat.

Hamarosan mezõõrök jelenhetnek meg a város határában, akiknek elsõsorban a szántóföldi termények ellopásának megakadályozása lesz a fõ feladata. A Fidesz-KDNP helyi önkormányzati frakciójának vezetõje bejelentette: a csütörtöki közgyûlésen, a költségvetési vitában arra tesznek javaslatot, hogy a mezõõri szolgálat beindítását a város 25 millió forinttal segítse. (További 10 milliót az állam biztosít.) Amennyiben ezt elfogadják a képviselõk, kezdetben 7-8 olyan mezõõr járja majd a debreceni határt, akiket egyebek mellett éjellátóval, fegyverrel és bilinccsel is felszerelnek.

 

Mindent visznek

Szabó Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Agrárkamara elnöke elmondta: debreceni tagjaik közül az elmúlt években egyre többen, mind többször panaszkodtak arra, hogy ismeretlenek rendszeresen ellopják a város határában a termést. Már nemcsak egy két szatyor kukorica, borsó, gyümölcs „tûnik el”, a tolvajok sokszor gépekkel érkeznek a tulajdonos helyett aratni. Ezért olyan mezõõri szolgálatot szeretnének, mint amilyen például Hajdúnánáson, vagy Hajdúböszörményben mûködik.

– Azt akarjuk elérni, hogy tagjaink területarányosan járuljanak hozzá a mezõõri szolgálat költségeinek fedezéséhez, mert ez közös érdek – jelentette ki Szabó Sándor, aki arról is beszámolt, hogy a debreceni mezõõrök szoros együttmûködésben fognak dolgozni a rendõrséggel és a polgárõrséggel.

Debrecennek csaknem 40 ezer hektár a külterülete, melyen 5 ezren folytatnak mezõgazdasági tevékenységet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!