2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Börtönbüntetés fenyegeti az adócsalókatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-27 08:51:48
Április elején folytatódhat a Debreceni Ítélõtáblán az az adócsalási ügy, mely vádlottjai több éven keresztül százmilliós kárt okoztak az államnak.

Az elsõ fokon eljárt Debreceni Törvényszék megállapította tényállás szerint az elsõrendû vádlott, Gy. Csaba 2003. és 2008. között négy gazdasági társaság nevében – valótlan könyvelési adatok alapján készült – adóbevallásokat, mérlegeket készített és nyújtott be az illetékes adóhatósághoz, cégbírósághoz. A kizárólagos cél az volt, hogy minimális szintre csökkentsék egy esetleges adóellenõrzés elrendelésének valószínûségét.

Az öt vádlott közül hárman olyan teljesítést igazoló jegyzõkönyveket készítettek, melyek szerint a kft.-ék elvégezték a szerzõdésben vállalt munkát, illetve a cégek nevében – 5-8 százalékos „sikerdíj” ellenében – földmunkákhoz, tereprendezéshez, építési munkákhoz kapcsolódó, valótlan tartalmú számlákat állítottak ki. A számlákat Gy. Csaba szerepeltette az adóbevallásokban. Az említett idõszakban a három vádlott 214 millió forinttal csökkentette az ÁFA-bevételt, több 5 millió forint ÁFA-t igényelt vissza megtévesztésével, míg társasági adónemben 162 millióval károsította meg az állami költségvetést.

A büntetõügyben – mely több vádlottját letöltendõ börtönbüntetéssel sújtották nem jogerõsen – szerdán szakértõi véleményt szerzett be a bíróság; a tárgyalás április 2-án folytatódik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!