2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Influenza - Az elmúlt héten tetõzött a járvány az országbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-27 09:08:23
A jelentõ orvosok adatai szerint az elmúlt héten tetõzött az influenzajárvány az országban, február 16-22. között 81 900 ember fordult influenzaszerû tünetekkel orvoshoz, 10 százalékkal kevesebben, mint az azt megelõzõ héten - derült ki az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója (OEK) szerdai tájékoztatójából.

A jelentés szerint a 8. héten négy megyében emelkedett, a fõvárosban és nyolc megyében csökkent, hét megyében nem változott az influenzaszerû tünetek miatt orvoshoz fordulók gyakorisága az elõzõ héthez viszonyítva.

Csongrád megyében kétharmadával nõtt az orvosnál megjelent influenzás betegek száma, a legtöbb beteg Gyõr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar és Zala megyében volt a legmagasabb.

A betegek kormegoszlásában nem történt lényeges változás az elõzõ héthez képest, továbbra is gyerekek és a fiatal felnõttek betegedtek meg.

A Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumba a 8. naptári héten 199 influenzagyanús betegtõl származó légúti minta érkezett, amely 25 százalékkal kevesebb az elõzõ héten vizsgáltnál. A laboratóriumi minták többségében továbbra is az influenza A és B vírust azonosították.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!