2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Elfuserált rágógumitól a lágyan krémesig - Nyolcféle sajtot teszteltünkForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-27 09:15:41
A jó sajt krémes, nem tapad az ember szájpadlására, ugyanakkor könnyen lehet szelni. Kockasajtokat teszteltünk, ahol bebizonyosodott, az ár és a minõség között nem minden esetben van átfedés.

Háromszög alakúak, kör formájú dobozban árulják õket, mégis kockasajtként ismerjük ezeket a termékeket. Akad, akinek az iskolai menzát juttatta eszébe, míg más a reggeli kifli mellé tartja tökéletes kiegészítõnek. A szerkesztõségi tesztben öt kollégánk véleményét kértük ki nyolcféle sajtról. A termékeket 1-8 pontig értékelhették és természetesen nem tudták, melyik márkát kóstolják.

A klasszikus Medve sajt hozta a tõle elvárt eredményt, árát tekintve viszont nem az olcsó kategóriás termékek közé tartozik, 349 forintot fizettünk érte a boltban. - Egészen finom. Nem gumiszerû, omlik az ember szájában, ez biztosan tejbõl készült - jegyezte meg kolléganõnk, akinek a többiek is osztották véleményét. Egy másik tesztelõ úgy fogalmazott, valami különlegesség rejlik a sajt ízében ami egyedivé teszi. Elárulom, ez a termék vitte a prímet a házi tesztünkön. (28 pont)

A tesztelésben résztvevõk két terméket juttattak a dobogó második fokára. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a két sajt között árban óriási, több mint kétszeres a különbség. Nade lássuk is, melyik két márkáról van szó. A Tesco sajátmárkás kördobozos sajtjáért 199, míg a Mackóért 475 forintot hagytunk az üzletben. - Tapintásra olyan, mint a gumicukor, az illata is csábítóan édes, viszont az íze nagyon kellemes. Nem tapad és könnyû lenyelni - elõbbi termékrõl ez volt a véleménye egyik tesztelõnknek, de a többiek sem panaszkodtak. - Jól omlik a szájban és az utóíze is kellemes - mondták valamennyien a hipermarket termékérõl. (26 pont)

A dupla annyiba kerülõ Mackó sajttal ugyancsak meg voltak elégedve a tesztelõ alanyok. - Az illata a klasszikus kockasajtét idézi, krémes és nem tapad, az íze sem okozott csalódást - hangzott el. Akadt, aki a sûrített tejhez hasonlította a terméket, de elõnyeként emelte ki, hogy nem ragad a késhez és könnyen lehet szelni. (26 pont)

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán a Nevetõ tehén márkájú termék kacaghat, egy ponttal lemaradva az elõzõ két terméktõl. Ezért a doboz sajtért 299 forintot fizettünk. - Jól lehet kenni, viszont az íze savanykás, de ezt leszámítva nekem bejön - vélekedett a termékrõl egyik kollégánk. Egy másik tesztelõ viszont nem volt elragadtatva a terméktõl. - Ragaszkodó típus, alig tudom felvenni a tányérról. Az íze pedig, mintha a savanyú keveredne az édessel. A kínai kajára emlékeztet, azt pedig nem szeretem - mondta a sajtról. (25 pont)


A Spar sajátmárkás kockasajtjáért 199 forintot kellett kivennünk a pénztárcánkból, ami nem is lenne olyan nagy összeg, viszont itt már többeknek gondja akadt a minõséggel. - Az illata tejszínes, viszont van valami furcsa ipari mellékszaga. Az pedig rejtély, hogy egy natúr sajtnak miért csípõs az íze - mondta a teszten több kollégánk. Akadt, aki szerint azért ilyen, mert túl sok mûanyagot tettek a termékbe. Nos, nem ez lett a szerkesztõség kedvence. (24 pont)

A Camping márkájú sajtért 249 forintot kértek az üzletben, de az eredmények alapján nem igazán érte meg az árát. - Nem tetszik a színe, olyan nyálkás, gyanús - fogalmazott egyik kollégánk, de a többiek is kritikusan álltak a sajthoz. - Nagyon jó az illata, de nincs íze. Olyan, mint egy elfuserált rágógumi ami a nyállal keveredik - vélekedtek a termékrõl. Ez a termék sem nyerte el a többiek tetszését. (21 pont)

Kicsit kakukktojásként, de a Tihany Camambert natúr sajtját is bevettük a tesztbe. Bár ne tettük volna. Ezért a termékért 499 forintot fizettünk, de csak az utolsó elõtti helyet sikerült megszereznie. - Érdekesen néz ki és pince illatú. A nemes penész kemény rajta, de a belseje krémes, viszont nem túlságosan ízletes - mondták többen. Volt azonban olyan tesztelõ is, akit a sajt íze arra emlékeztetett, amikor kisiskolásként a füzet sarkát rágcsálta. (19 pont)

A legnagyobb csalódást a Tolle kockasajt okozta a szerkesztõségben. Annak ellenére, hogy ez volt egyik legdrágább - 329 forintért kínálták - az utolsó helyezést érte el tesztünkön. - Törmelékesen néz ki, száraz és savanyú szagú. Állagra olyan, mint a lengyel tejkaramella, ízre pedig lóhúgy szagú - fejtette ki markáns véleményét egyik alanyunk, de a többiek is hasonló véleményen voltak ezzel a sajttal illetõen. A legtöbb tesztelõ szerint ennek a sajtnak amilyen jó az illata, olyan rossz az íze. (18 pont)

A végeredmény:

1. Medve sajt

2. Tesco sajátmárkás sajt

2. Mackó sajt

3. Nevetõ tehén sajt

4. Spar sajátmárkás sajt

5. Camping sajt

6. Tihany Camambert

7. Tolle sajt

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!