2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Buda-Cash - Csak a pénztárakban vehetõ fel az ügyfelenkénti 60 ezer forint, a fedezet rendelkezésre állForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-28 09:16:41
A DRB bankcsoport ügyfelei kizárólag a pénztárakban, készpénzben vehetik fel azt a 60 ezer forintot, amelyben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) maximálta az ügyfelenként kifizethetõ összeget. A DRB Regionális Bank Zrt. honlapján olvasható tájékoztatás szerint a szükséges készpénzfedezet a bankban rendelkezésre áll, a fiókhálózatba csütörtökön délelõtt kiszállítják.

Hozzátették, hogy a fiókhálózat pénzeszközökkel történõ ellátása során napközben elõfordulhatnak technikai bezárások.

Az MNB csütörtöktõl 60 ezer forintra csökkentette a DRB bankcsoportnál a kifizethetõ betétek és más források összegét.

A BRB Buda Regionális Bankot, a DRB Dél-Dunántúli Regionális Bankot, a DDB Dél-Dunántúli Takarék Bankot és az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bankot érintõ intézkedésre az MNB közleménye szerint azért volt szükség, mert a bankok azonnali fizetõképessége a vártnál lényegesen rosszabbnak bizonyult.

A 60 ezer forintos limit a jegybank által korábban elrendelt kifizetési korlátozás teljes 90 napos idõszakára vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy egy ügyfél ebben az idõszakban összesen csak 60 ezer forintot vehet föl.

A jegybank február 24-én rendelt el kifizetési korlátozást a DRB bankcsoporthoz tartozó négy pénzintézetnél, akkor ügyfelenként egy millió forintban korlátozta a kifizethetõ betétek és más források maximális összegét, egyúttal felügyeleti biztosokat rendelt ki a bankcsoport tagjaihoz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!