2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Buda-Cash - Kisebb sorok voltak csütörtökön a DRB bankfiókjainálForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-28 11:26:19
Kisebb sorok alakultak csak ki, folyamatosan vették fel az ügyfelek a DRB bankcsoporthoz tartozó négy bank fiókjaiban a számukra kifizethetõ 60 ezer forintot az MTI vidéki tudósítónak helyszíni jelentése szerint.

A bankfiókoknál sorban álló emberek elsõsorban azt kifogásolták, hogy csak 60 ezer forintot kaphatnak meg, és bankkártyájukkal nem tudnak sem vásárolni, sem pénzt felvenni.

Csütörtök délután a DRB pécsi fiókjai elõtt folyamatosan 20-30 ember várakozott. Az ügyfelek türelmesek voltak, atrocitás sehol nem történt.

A Fejér megyei Csákváron nem sokkal a zárás elõtt 20-25 ember várt, az ügyfeleket tizesével engedték be, a pénztár a hivatalos nyitva tartáson túl is kiszolgálta az ügyfeleket. Délelõtt még sokkal nagyobb volt a sor. Sokan méltatlankodtak a 60 ezer forintos kifizetés miatt, egyebek mellett azért, mert minden megtakarításukat is itt tartották, illetve innen utaltak minden szolgáltatónak is.

A MTI vidéki tudósítója délelõtt azt tapasztalta, hogy a Kaposvár környéki bankfiókok elõtt általában 20-30 ember várt a nyitásra, nekik sorszámot osztottak.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden közölte, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház mûködési engedélyét és felügyeleti biztosokat rendelt ki a tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt. A felügyeleti biztosok kedden átvették az intézmény irányítását annak igazgatóságától, és gondoskodnak a megfelelõ mûködésrõl.

A felügyeleti biztosok kezdeményezésére az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa szerdára bankszünnapot rendelt el Buda-Cash Brókerházzal összefüggésbe hozható a DRB Bankcsoport valamennyi bankjánál: a BRB Buda Regionális Banknál, a DRB Dél-Dunántúli Regionális Banknál, a DDB Dél-Dunántúli Takarék Banknál és az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Banknál is.

A bankcsoport fizetõképességi helyzete miatt az MNB 60 ezer forintra csökkentette a kifizethetõ betétek és más források - köztük a csoportos beszedési megbízások - együttes összegét csütörtöktõl. Az ügyfelek kizárólag a pénztárakban, készpénzben vehetik fel a pénzt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!