2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Közlemény - NAV: A köztartozásmentes adózói adatbázis elõnyeiForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-01 09:30:52
Az adózók kényelmét szolgálja a köztartozásmentes adózói adatbázis, ugyanis ha az adózó szerepel a KOMA adatbázisban, a tartozásmentességet vizsgáló szerv köteles azt elfogadni, így nem kell adóigazolást kérnie.

A köztartozásmentes adózói adatbázis, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján (www.nav.gov.hu) közzétett, az adózó nevét, elnevezését, adószámát tartalmazó nyilvántartás. A NAV az adatbázis adatait minden hónap 10-én frissíti. A nyilvántartásba visszamenõleg felkerülni, illetve onnan visszamenõleg kikerülni nem lehet. Az adatbázist havonta archiválják, így évekkel késõbb is lekérdezhetõ. A lista nyilvános, bárki számára elérhetõ elõzetes azonosítás nélkül.

A közúti fuvarozás esetében mentesülhet a biztosítékadási kötelezettség alól az a társaság, amely – egyéb feltételek mellett – szerepel a KOMA adatbázisban.

A nyilvántartásba vételre vonatkozó kérelem – a KOMA elnevezésû adatlap – illetékmentesen, kizárólag elektronikus úton nyújtható be az ügyfélkapun keresztül (www.magyarorszag.hu).

- dr. Körtvélyesi Zsuzsanna, Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtóreferens, fõosztályvezetõ -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!