2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Harminc motort kaptak a polgárõrök a rendõröktõlForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-01 10:24:33
Harminc segédmotor-kerékpárt vásárolt az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) az Országos Balesetmegelõzési Bizottságon keresztül az Országos Polgárõr Szövetség részére (OPSZ); a jármûvek átadására pénteken került sor Budapesten, a Készenléti Rendõrség központjában.

Papp Károly, az ORFK vezetõje ez alkalommal hangsúlyozta, hogy Magyarország közbiztonsága kiegyensúlyozott és ez a rendõrség és a polgárõrség együttmûködésének is köszönhetõ.

Emlékeztetett arra, hogy az ORFK már az elmúlt évben is 50 millió forinttal támogatta az OPSZ közterületi szolgálatteljesítését.

Az ORFK és az OBB ebben az évben is hasonló értékben vásárol eszközöket az OPSZ számára. Ennek a folyamatnak az állomása a motorkerékpárok átadása, és a tervek szerint az aktuális közbeszerzési eljárás végeredményét követõen, néhány hónap múlva újabb jármûveket kapnak a polgárõrök - fûzte hozzá.

Végül felhívta a figyelmet arra, hogy az állampolgárok, elsõsorban a közterületek rendje nyomán ítélik meg az ország közbiztonságát.

Az, hogy az elmúlt évben jelentõsen csökkent a közterületen elkövetett bûncselekmények száma, a rendõrség és a polgárõrség közös ellenõrzéseinek is köszönhetõ - mondta a fõkapitány.

Túrós András, az OPSZ elnöke azt mondta, hogy a polgárõrség a rendõrség civil szervezete. Ez azt jelenti, hogy csak azok a polgárõr egyesületek tevékenykedhetnek, amelyek együttmûködési megállapodást kötnek a rendõrséggel, a rendõrség pedig segíti a polgárõrök felkészítését.

Közlése szerint a polgárõrség és a rendõrség harmonikus kapcsolata nagyban hozzájárul a polgárõrség fejlõdéséhez. Példaként említette, hogy az elmúlt évben 400 kerékpárt kaptak az ORFK-tól.

Ugyan egyelõre csupán 15 polgárõr egyesület vehette át a közterületi járõrszolgálatot segítõ motorokat, ám reményei szerint 1-2 év múlva már mind a 2 ezer polgárõrség rendelkezik majd hasonló jármûvekkel - mondta Túrós András.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!