2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Megújuló energiatárolási ötleteket vár a BASFForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-02 17:23:29
Megújuló forrásból származó villamos energia tárolására hirdet innovációs versenyt a BASF német vegyipari cég, a nyertes pályázók díja fejenként 100 ezer euró és közös kutatási projekt lehetõsége a vállalattal - közölte a BASF Hungária Kft. az MTI-vel.

A közlemény szerint egyre nagyobb mennyiségû elektromos áramot állítanak elõ a világon megújuló energiaforrásokból, azonban a napból és a szélbõl elõállított energia nem folyamatosan áll rendelkezésre, mennyisége függ az idõjárástól, a napszaktól és az évszaktól.

Az áramellátás folyamatossága érdekében a megújuló energiaforrásokból elõállított elektromos áramot tárolni kell, mielõtt az a fogyasztóhoz kerül. Eddig azonban a fölös energia tárolására nem sikerült olyan megoldást találni, amely pénzügyileg ésszerûen megvalósítható.

A jelenlegi piaci helyzet olyan fenntartható technológiák kidolgozását igényli, amelyek lehetõvé teszik a hálózatból származó villamos energia tárolását és annak a hálózatba történõ visszatáplálását - olvasható a közleményben.

Az ötletek benyújtásának határideje június 2., további információ a www.basf.com/energy-contest honlapon található.

A BASF forgalma 2013-ban meghaladta az 74 milliárd eurót, és mintegy 112 ezer alkalmazottat foglalkoztatott világszerte a közlemény szerint.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!