2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
S. O. S. Bajban az erdõ! - Mintegy 30 ezer hektárnyi terület szorul helyreállításraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-03 08:29:43
Mintegy 30 ezer hektárnyi terület szorul helyreállításra a tavaly decemberi ónos esõ miatt - mondta az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) fõtitkára vasárnap a Duna csatornán, az S. O. S. Bajban az erdõ! címû tematikus nap keretében.

Lomniczi Gergely emlékeztetett arra, hogy a magasabban fekvõ területeken, például Dobogókõn, a Magas-Mátrában, Galyatetõ térségében, a Börzsönyben és a Bükkben 8-10 centiméteres jégréteg keletkezett a fákon, amelyek ágai letörtek a nagy súly alatt. Mindez nagyjából 50 ezer hektárnyi erdõterületet érintett.

Ezen belül harmincezer hektárnyi erdõterület olyan súlyosan károsodott, hogy emberi beavatkozásra és segítségre van szükség - hívta fel a figyelmet.

Lomniczi Gergely elmondta, hogy az egyesület munkatársai eddig turistautakat tisztítottak meg, a fõváros térségében például mintegy 500 kilométernyit. Közölte: már több mint 15 ezer hívás és SMS érkezett az S.O.S. Bajban az erdõ! adományvonalra.

Azok, akik szeretnék támogatni a kárenyhítést, a 13600-as telefonszámot tárcsázzák, majd a 90-es számot kell megadni. Ezzel hívásonként és SMS-enként 250 forinttal támogatják a károsodott erdõk helyreállítására.

Vasárnap több helyszínen is jelen lesznek a közmédia munkatársai. A mûsorfolyam este 10-ig tart, mindenekelõtt a Duna csatornán. A televíziós programok mellett a Kossuth Rádió számos mûsora is foglalkozik a témával.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!