2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Több helyen havazhat a tavasz elsõ hetébenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-03 09:13:16
Sok csapadékkal és erõs, olykor viharos széllel kezdõdik a meteorológiai tavasz elsõ hete. Esõ lesz a jellemzõ, de többfelé hózápor, havazás is lehet. A hét elején még 10 Celsius-fok körüli meleg lesz, a hétvégén viszont néhol csak plusz 2 fokig melegszik a levegõ - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Az országos, középtávú elõrejelzés szerint hétfõn többnyire borult lesz az ég, fõként délután többfelé várható esõ, zápor. Sokfelé a szél is megerõsödik, a Dél-Dunántúlon idõnként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hõmérséklet plusz 1-6, a legmagasabb hõmérséklet 9-14 fok között alakul.

Kedden az ország nagy részén napos idõ várható, északkeleten viszont néhol zápor is elõfordulhat. A szél - a délnyugati területeket kivéve - többfelé erõs, helyenként viharos lesz, majd délután fokozatosan mérséklõdik a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között, nappal plusz 7-11 fok között alakul a hõmérséklet.

Szerdán kezdetben fátyolfelhõs, napos idõre lehet számítani, majd délután délnyugat felõl megvastagszik a felhõzet. Délutántól a déli és nyugati határvidéken és kissé beljebb szórványosan valószínû kisebb esõ, zápor. Többfelé megélénkülhet a légmozgás. A minimumhõmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a maximumhõmérséklet plusz 7-11 fok között valószínû.

Csütörtökön északon, északnyugaton lehet némi napsütés. A többi területen erõsen felhõs, borult idõ várható, délen, délkeleten csapadék is valószínû. Többnyire esõ várható, de fõként a nap második felében helyenként havas esõ, havazás is lehet. Többfelé megerõsödik, a Nyugat-Dunántúlon viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hõmérséklet plusz 3-9 fok között alakul.

Pénteken keleten szórványosan valószínû esõ, havas esõ, hó. A középsõ és nyugati országrészben helyenként alakul ki zápor, hózápor. Sokfelé erõs széllökésekre is készülni kell. A minimumhõmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínû. A nappali maximumok plusz 2-7 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap változóan felhõs idõ várható többórás napsütéssel, de ekkor is lehet még helyenként zápor, hózápor. Szombaton jellemzõen a Nyugat-Dunántúlon, s néhol vasárnap is erõs lesz a szél. A minimumhõmérséklet szombaton mínusz 5 és 0, vasárnap mínusz 5 és plusz 1 fok között valószínû. Napközben mindkét nap plusz 3-8 fokig melegedhet a levegõ – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!