2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Alacsony kártyaszám, megszûnõ körzetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-03 18:30:17
„Versenyt” folytatnak a betegekért a házi gyermekorvosok.

Megszüntetett egy házi gyermekorvosi körzetet az önkormányzat, miután annak gazdája nyugdíjba megy és hosszabb idõn keresztül hiába próbálta értékesíteni a praxist, az senkinek nem kellett. A Böszörményi út 136. szám székhellyel rendelkezõ 12-es számú körzet a Kertváros mellett Kismacsra és Nagymacsra is kiterjed. Mûködtetõje, Dr. Cseke Gábor 40 évnyi munka után március 31-én teszi le a fonendoszkópot.

A 12-es számú körzet székhelye:



A közgyûlési határozat szerint a 12-es körzetet kétfelé vágják, részben a 10-es, részben pedig a 27-es körzethez csatolják. Az ottani érintett gyermekorvosok ezzel egyetértettek. Debrecenben a megszüntetés után 42 házi gyermekorvosi körzet marad.
Megfogyatkoztak a betegek

Dr. Kiss Sándor, az önkormányzati közgyûlés egészségügyi és szociális bizottságának elnöke elmondta: a házi gyermekorvosok részben a hozzájuk leadott TAJ-kártyák száma alapján kapják a fizetésüket, így érdekük minél többet gyûjteni. Miután a szülõk az elmúlt években sok gyereket elvittek a 12-es körzetbõl, az ottani házi gyermekorvosnak évrõl-évre kevesebb kártyája maradt. Mostanra ez a szám 330-ra csökkent, ami olyan alacsony, hogy az már nem vonzó más, fiatal orvosok számára.

Mint megtudtuk, a törvény szerint egy új praxis elindításához, – gazdaságos mûködtetéséhez – legalább 600 kártya szükséges.
Bõvített körzetek

A Tócóskert tér 4. alatti központú 10-es házi gyermekorvosi körzet ellátási területe a kismacsi és a nagymacsi közterületekkel egészül ki. Ezek: az Arató utca, Dohányos utca, Fenyves utca, Gyümölcs utca, Kastélykert utca, Kismacs 1-48 tanya, Látókép utca, Lomb utca, Macs vasútállomás, Macsi utca, Mátai utca, Nagyhát utca, Nagymacs tanya, Napraforgó utca, Nefelejcs utca, Ondódi utca, Orgona utca, Park utca, Péterfiadûlõ, Summás utca, Vasútoldal utca, Vihar utca, Virágos utca, Zápor utca, Zöldmezõ utca.

A szintén a Böszörményi út 136. szám alatt mûködõ 27-es számú házi gyermekorvosi körzet területi ellátási része a kertvárosi területek közül az Aczél Géza, a Babits Mihály, Barta János, a Bay Zoltán, a Gulyás Pál, a József Attila, a Kálmán Béla, a Kertváros, a Kiss Sámuel, a Kosztolányi Dezsõ, a Szabó Lõrinc, a Szalay Sándor, a Takács István, a Tessedik Sámuel utcával, a Böszörményi út 39-99. és a Böszörményi út 68-134. szám utcarészekkel bõvül.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!