2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Folyamatosan bõvül a szelektív hulladékgyûjtés az általános iskolákbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-04 17:21:41
A PontVelem Okos Programban az általános iskolás diákok március 1-jétõl használt "e-kütyüket", egyebek mellett tableteket, digitális fényképezõgépeket és kamerákat is gyûjthetnek - hívta fel a figyelmet a PontVelem Nonprofit Kft. hétfõn.

Tájékoztatásuk szerint a PontVelem Okos Program játékos formában, értékes nyereményekkel ösztönzi a gyerekeket a szelektív hulladékgyûjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a rászorulók támogatására.

A programban részt vevõ diákok eddig használt elemeket, kisakkumulátorokat, illetve használt mobiltelefonokat és italos alu-dobozokat gyûjthettek. Március 1-jétõl már e-kütyüket - PDA, tablet, digitális fényképezõgép, digitális kamera, GPS navigációs készülék - is lehet gyûjteni.

A közlemény szerint már csaknem 1000 általános iskola 30 ezer diákja, valamint csaknem 2000 osztálya regisztrált a programba.

Tavaly startolt a BankVelem pénzügyi oktató, ismeretterjesztõ program. A diákok a szelektív gyûjtés és a játékos tanulás mellett szórakoztató akciókban, játékokban vehetnek részt, illetve a gyûjtött pontjaikból a SegítsVelem-Adni jó! kezdeményezés keretében támogathatnak kiemelt célokat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!