2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A porcszövet titkaival folytatódik a Science CaféForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-05 07:59:55
Zákány Róza, az Anatómiai, Szövet-és Fejlõdéstani Intézet egyetemi docensének elõadásával folytatódik a Science Café.

A kéthetente jelentkezõ Science Café szokatlan környezetben, az intézmény falain kívül népszerûsíti közérthetõ, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

A sorozat harmadik állomásaként „Bevezetés a porcszövet titkaiba” címmel Zákány Róza, az Anatómiai, Szövet-és Fejlõdéstani Intézet egyetemi docense ismerteti ezt az érdekes tudományos területet.

- Az elõadás során a hallgatóság megismerkedhet a porcszövet felépítésével, elõfordulási helyeivel és alapvetõ mûködési sajátosságaival. Megtudhatják, hogyan alakul ki a porcszövet az embrionális élet során és milyen szerepet játszik a csontváz kialakításában. Az is kiderül majd, hogy milyen kísérleti módszerek állnak rendelkezésre a porcszövet kialakulásának laboratóriumi körülmények között történõ vizsgálatára, valamint az is, hogy ezek a módszerek mennyiben alkalmasak olyan porcszövet elõállítására, amely megfelelõ lehet az ízületi porc kopása, sérüléses hiánya esetén annak pótlására. Emellett az érdeklõdõk megismerkedhetnek azzal a saját tervezésû készülékkel, amelynek segítségével lehetséges a tenyésztett porcsejtek mechanikai ingerlése - mondta az unideb.hu portálnak Zákány Róza.

Idõpont: 2015. március 4. (szerda) 15 óra

Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont, Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!