2023. szeptember 29. Péntek, Mihály.
 
BM: a tavalyinál több közfoglalkoztatott bevonását teszik lehetõvé a program forrásaiForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-06 09:28:56
A múlt évinél lényegesen több közfoglalkoztatott bevonását teszi lehetõvé a Start-munkaprogram tavalyinál nagyobb, 270 milliárd forintos kiadási elõirányzata - közölte a Belügyminisztérium (BM) szerdán az MTI-vel.

A tárca arra reagálva adott ki közleményt, hogy az elmúlt napokban az írott és elektronikus sajtóban több hír jelent meg arról, hogy drasztikusan csökkentik a közfoglalkoztatásban résztvevõk számát.

A BM közleményében azt írta: a közfoglalkoztatás tervezésének és megvalósításának folyamatából, egymással összefüggõ rendszereibõl kiragadott egyedi adatok vizsgálata "csak téves következtetések levonására alkalmas, amelyek minden valóságalapot nélkülöznek".

A múlt évinél lényegesen több közfoglalkoztatott bevonását teszi lehetõvé a Start-munkaprogramnak a költségvetési törvényben is meghatározott, a tavalyi 231 milliárd forintnál nagyobb, 270 milliárd forintos kiadási elõirányzata - olvasható a BM közleményében.

Úgy fogalmaztak: a BM az idei közfoglalkoztatási programokat a lehetõ legtöbb álláskeresõ bevonásával tervezte meg, ezért a decentralizált keretösszegeket több ütemben osztják ki a megyei munkaügyi központoknak. Hozzátették: az idei közfoglalkoztatási programok indítása a BM "elõzetesen megtervezett ütemezése és módszertani elõírásai" szerint folyik, ezeket a szakmai irányítás alatt álló szervezetek is ismerik.

A tavalyi szerzõdéseken alapuló és idén indított, február 28-ig tartó programok befejeztével újabbakat indítanak. Azt írták: március 1-jétõl biztosítják a közfoglalkoztatás lehetõségét a folyamatosan induló kistérségi (járási) mintaprogramokban 84 075 embernek, az országos közfoglalkoztatási programokban 39 983 embernek, a Nemzeti Mûvelõdési Intézet programjában 6100 embernek, a jellemzõen önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó hosszabb idõtartamú közfoglalkoztatás elsõ ütemében pedig 43 ezer embernek. Hozzátették: április elsejétõl újabb közfoglalkoztatottakat vehetnek fel.

Kitértek arra is, hogy a BM a hosszabb idõtartamú, illetve az idén induló közfoglalkoztatási és ahhoz kapcsolódó képzési programokhoz rendelt további forrásokkal "biztosítja a hátrányos helyzetû álláskeresõk foglalkoztatásának és képzésének lehetõségét".

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!