2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Manyika betöltötte a századik életévétForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-06 11:28:17
Manyika néni – ahogy a környezetében mindenki ismeri – 1915. február 24-én született Szatmárnémetiben. Édesapja a vasútnál dolgozott, édesanyja varrónõ volt. Manyika a négy gyermekes családban harmadikként született.

A trianoni békeszerzõdés után a család úgy döntött, hogy nem maradnak Romániában. Elõbb Nyíregyházára, majd Debrecenbe költöztek.

1940-ben házasságot kötött Kecskés Istvánnal, akivel több mint 70 éven át élt boldog házasságban. Férje 2011-ben hunyt el. Nyugdíjba vonulása elõtt pénzügyi, számviteli területen dolgozott. Mivel gyermekük nem született, a testvérek családjában lettek többszörös keresztszülõk. Manyika mindig nagyon fiatalos volt, szeretett utazni, kirándulni és nagy zenerajongó.

2009-ig férjével Debrecenben laktak, azonban egy csonttöréses baleset miatt úgy döntöttek, hogy beköltöznek a Hajdúbagosi Idõsek Otthonának egyik apartmanjába. Sándor testvérével közel egy idõben vesztették el házastársukat, a férfi szintén a hajdúbagosi otthonba költözött, így ott most együtt élnek. A születésnapi ünnepségen a családtagok, az önkormányzat és az otthon dolgozói köszöntötték a 100 éves Kecskés Istvánnét – tájékoztatta minderrõl a Naplót az intézmény vezetõje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!