2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Meghirdették az idei Dargay Attila- és Fehér György-pályázatotForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-06 11:45:14
Pénteken megjelenik a tévéfilmek készítését támogató Fehér György-, és az animációs sorozatok készítõinek szóló Dargay Attila-pályázat felhívása - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtökön az MTI-vel. Emellett a médiatanács az idei Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, valamint helyi és körzeti rádiók hírmûsorainak és magazinmûsorainak támogatásáról döntött.

A közlemény szerint a tévéfilmes Fehér György-pályázatnak 600 millió forint, az animációs sorozatok készítéséhez felhasználható Dargay Attila-pályázatnak pedig 250 millió forint a keretösszege.

Azt írták: a Fehér György-pályázaton elõnyben részesítik majd a történelmi évfordulók közül az elsõ világháborúval és az 1956-os forradalommal kapcsolatos alkotásokat. A Dargay Attila-pályázaton olyan gyerek-, ifjúsági és családi témájú filmsorozatok kaphatnak támogatást, amelyeknek legalább egy epizódját korábban már támogatta a médiatanács. Emellett egyedi, magas technikai, szakmai és mûvészi színvonalú animációs filmek terveivel is lehet pályázni.

A sikeresen pályázó tévéfilmek befejezésének határideje 2016. szeptember vége, az animációs alkotásoké 2017. január közepe.
A médiatanács arról is határozott, hogy támogatja a júniusban megrendezendõ 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivált, és 1,5-1,5 millió forintos pénzdíjat ajánl fel a nemzetközi zsûri által kiválasztott legjobb animációs rövidfilm, valamint a legjobb animációs tévésorozat javára.

A testület döntése szerint 1,8 millió forintos támogatást kap a helyszíni forgatáshoz a korábban Bolíviában raboskodó Tóásó Elõd szabadulását és hazatérését megörökítõ dokumentumfilm az azonnali, elõre nem látható események filmes rögzítését célzó Escher Károly-pályázat keretében. A támogatás feltétele, hogy a nyertes Székely Szeretetszolgálat Alapítvány késõbb induljon a dokumentumfilmek készítését ösztönzõ Ember Judit-pályázaton is.

A médiatanács arról is döntött, hogy 80,8 millió forinttal támogatja 19 rádió tizenegy hírmûsorának, tíz szolgáltató magazin és négy tematikus magazin mûsorsorozatának gyártását a tavalyi pályázat utolsó fordulójának elbírálása nyomán.

A közlés szerint a Rádióállandó2014 pályázat negyedik fordulójában nyert a budapesti Juventus Rádió, a Rádió1 Orosháza, a békéscsabai Rádió 1 Start, a kiskõrösi Kunság Rádió, a kecskeméti Gong Rádió, kiskunfélegyházi és Kiskunmajsai Sirius Rádió, a miskolci Rádió M, a sátoraljaújhelyi és kisújszállási Európa Rádió, a szekszárdi Rádió Antritt, a Rádió 87,8 MHz Érd, a Debrecen FM95, a Rádió Most Kaposvár, a pécsi 99,4 Rádió 1, a Tisza-tó Rádió, a szombathelyi evangélikus CREDO Rádió, a székesfehérvári Fehérvár Rádió, valamint a szolnoki és karcagi Aktív Rádió.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!