2023. szeptember 29. Péntek, Mihály.
 
A kormány 15-20 ezerrel több közfoglalkoztatottra számít idénForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-08 07:07:43
A kormány az elõzõ évinél 15-20 ezerrel több közfoglalkoztatottra számít idén annak köszönhetõen, hogy 2015-ben a tavalyi emelt összegnek számító 230 milliárd forintnál is 40 milliárd forinttal több áll rendelkezésre erre a célra - jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivõ csütörtökön, Budapesten, sajtótájékoztatón.

A kabinet képviselõje azt mondta, az elmúlt napokban több megtévesztõ, valótlanságot állító hír jelent meg a közfoglalkoztatásról, amely ezzel szemben a valóságban népszerû és az érintettek - a szerdai tiszavasvári példa alapján - igénylik is.

Hangsúlyozta, a kormány célja, hogy értelmes, hasznos, hosszú távon fenntartható formáját hozza létre a közfoglalkoztatásnak, összhangban a szociális ellátó- és támogatórendszer átalakításával és a teljes foglalkoztatás célkitûzésével.

Kovács Zoltán kitért arra is, hogy idén hatezer ember bevonásával elindult a kulturális közfoglalkoztatási program, egy ferencvárosi mintaprojektet követõen pedig tavasszal a hajléktalanoknak is közfoglalkoztatási program indul.

Részben az ózdi polgármester korábbi nyilatkozatára is utalva megjegyezte, az önkormányzatoknak csak a közfoglalkoztatás egy részérõl vannak információik, hiszen egy jelentõs részét más szervek, civil szervezetek végzik.

A kormányszóvivõ a Buda-Cash-ügyre vonatkozó kérdésekre reagálva aláhúzta, az állam felelõssége ugyan nem áll fenn az ügyben, a kormány mégis felelõsséget vállal a károsultakkal, ahogy azt a szerdai, az érintett önkormányzati vezetõkkel történt találkozó is bizonyította. A kabinet ezt folytatva minden érintett kör esetét megvizsgálja - fûzte hozzá Kovács Zoltán, megjegyezve, hogy az ügyben a jegybank és a rendõrség végez hivatalos vizsgálatot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!