2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
A BM õrizetre alkalmas épületnek keres helyetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-08 07:28:20
A hajdúváros is ajánlatot tett a Belügyminisztérium Támogatás-koordinációs Fõosztálya önkormányzatoknak szóló felhívására, amelyben állami tulajdonú, beépítésre szánt terület térítésmentes felajánlását kérik idegenrendészeti õrizetre alkalmas objektum helyszínéül.

A létesítmény kialakítása és mûködtetése az Országos Rendõr-fõkapitányság hatáskörébe tartozik majd, a helyszín kiválasztása után ez év végére el is készülhet, de mûködni csak 2018 körül kezd. Abban mintegy 100, valószínûleg migráns õrizete valósul majd meg, a mûködtetés humánerõforrásigénye pedig közel 200 munkavállaló lesz.

Ez volt az egyik szempont, amely alapján Hajdúdorog képviselõ-testülete megfogalmazta a szándéknyilatkozatot, s kiválasztott egy hektárnyi legelõt; hiszen ha a dolgozók kétharmada helybéli lesz, már akkor is sokan el tudnak helyezkedni a közel 9 ezres kisvárosban. Ráadásul az intézmény közbiztonságra gyakorolt hatása sem elhanyagolható – tette hozzá Csige Tamás polgármester. A híresztelések ellenére nem menekülttábort szeretne vidékre helyezni a BM, hanem migránsokat, amíg a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal nem dönt a további sorsukról. Õk nem látogathatók, és nem is járhatnának szabadon a létesítmény jövõbeli helyén. A részletekrõl hamarosan beszámolunk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!