2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Vasárnapi pihenõnap - A jövõ héten jelenik meg a kormányrendeletForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-08 08:52:12
Várhatóan a jövõ héten jelenik meg a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényhez kapcsolódó kormányrendelet - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön az MTI megkeresésére.

A tárca írásos válasza szerint a kormány jelenleg nem lát olyan okot, amely a kiskereskedelmi szektorban történõ vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényben foglalt kivételek bõvítését kormányrendeleti szinten indokolja.

Ezért a kabinet egyelõre olyan rendeletet alkot, amely nem ad lehetõséget a fõszabálytól eltérõ nyitvatartási szabályok rögzítésére - közölte az NGM.

A parlament tavaly december 16-án szavazta meg a vasárnapi pihenõnap bevezetését, így 2015. március 15-étõl a hét utolsó napján nem lehet majd dolgoztatni a kereskedelemben. A jogszabályban kivételként rögzítették, hogy az adventi idõszakban és az év egy szabadon választható vasárnapján nyitva lehetnek az üzletek. A törvény azzal kapcsolatban is több kivételt tartalmaz, hogy mely boltok lehetnek nyitva vasárnaponként, így például a 200 négyzetméternél kisebb üzletek kinyithatnak a hét utolsó napján, de csak a tulajdonos vagy családtagja dolgozhat benne.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!