2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Érettségi - Fél órával az írásbeli vizsga elõtt meg kell jelenniük a diákoknakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-09 10:42:10
A kormány több ponton módosította az érettségi vizsga szabályait tartalmazó kormányrendeletet. Az egyik változás értelmében a következõ tanévtõl írásbeli érettségire érkezõ diákoknak fél órával a vizsga elõtt meg kell jelenniük a teremben.

Az érettségi vizsgát érintõ változtatások a Magyar Közlöny pénteki számában olvashatók. A módosítások egyike kiköti, hogy magyar nyelvbõl idegen nyelvként kizárólag középszintû érettségi vizsgát tehetnek az arra jogosultak.

Újdonság az is, hogy a vizsgázóknak augusztus 1-jét követõen legalább harminc perccel az írásbeli vizsga idõpontja elõtt meg kell jelenniük a vizsga helyszínén, ahol - ahogy eddig is - a vizsga kezdete elõtt az igazgató a felügyelõ tanár jelenlétében ellenõrzi a jelenlévõk személyazonosságát.

A rendeletmódosítás emellett az igazgatóknak lehetõséget teremt arra, hogy a vizsgázóknak engedélyezzék az iskolai tanulmányok során alkalmazott segédeszközök, például számítógép használatát a vizsga közben. Az iskolavezetõk eddig csak a vizsga idejének legfeljebb húsz perccel történõ meghosszabbítását, valamint a szóbeli vizsga írásbelire cserélését engedélyezhették.

Változás, hogy a korábban alkalmazott minimálbér helyett vizsgáztatási alapbérhez kötik az érettségi vizsgán dolgozók juttatásait. Az alapdíj összege 2016 elejétõl százegyezer-ötszáz forint lesz. A konkrét összeg - egyebek mellett - a vizsgázók, a vizsgatárgyak számától, valamint a ráfordított idõtõl függ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!