2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Újabb 350 munkahelyet teremt a BoschForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-03-09 11:33:31
Címkék: Bihari hírek, Bosch
A nemzetgazdasági miniszter a Bosch konszern miskolci gyárában beszélt, ahol egy egy 2,2 milliárd forintos fejlesztés kezdõdött meg, amely a 2016-ra befejezõdõ projekt után 350 új munkahelyet teremt.

Magyarország gazdasági növekedése 2015-ben is fenntartható és stabil marad, a 2,5 százalékos növekedési elõrejelzés továbbra is reális - mondta Varga Mihály Miskolcon szerdán a német érdekeltségû Bosch konszern gyárában.

A nemzetgazdasági miniszter meggyõzõdése szerint az ország akkor tudja megerõsíteni a már elért kedvezõ pozícióját, ha a vállalkozások támogatása mellett arról is gondoskodik, hogy a gazdálkodás környezete is megfelelõ legyen. A miniszter azt is mondta: a következõ években Közép-Európa lesz az európai gazdasági növekedés központja, ezt igazolják az elmúlt évben elért gazdasági eredményeink is, amelyekkel Magyarország az unió leggyorsabb ütemben növekvõ gazdasága lett. Varga Mihály úgy vélekedett, hogy ezt az ütemet tartani tudja az ország, több év kormányzati munkával sikerült elérni a pénzügyi és költségvetési stabilitást.

Szólt arról is, hogy az elmúlt év tizenegy hónapjában az export 7,7 százalékkal nõtt, az áruforgalom többlete csaknem elérte a 6,2 milliárd eurót. Hangsúlyozta: miután az Európai Bizottság elfogadta a Nemzetgazdasási Minisztérium mindhárom operatív programját, megnyílt az út minden idõk legnagyobb gazdaságélénkítõ programja elõtt. Hozzátette, hogy a tavasszal induló pályázatok egyszerûbbek, átláthatóbbak lettek, ugyanakkor megjelent a visszatérítendõ támogatási forma, így lehetõség lesz olyan pénzek felhasználására a gazdaságban, amelyek újra és újra segítséget nyújtanak a vállalkozások fejlesztéséhez.

A Bosch-ról szólva a miniszter kiemelte: a vállalat az elmúlt két évtizedben a harmadik legnagyobb külföldi tulajdonú termelõ vállalattá és az ötödik legnagyobb külföldi tulajdonú munkáltatóvá vált Magyarországon. Mint mondta: a Bosch-csoport elkötelezettsége Magyarország iránt hozzájárul a munkahelyek számának és a beruházások értékének növeléséhez, a gazdaság versenyképességének javításához.

A Bosch miskolci kéziszerszámgyárában, a Robert Bosch Power Tool Kft.-ben egy most kezdõdött innovációs program keretében 2,2 milliárd forintos fejlesztés kezdõdött meg, a 2016-ra befejezõdõ projekt jóvoltából 350 új munkahely jön létre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!