2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Cigihegyek és iraki „besurranók”Forrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-09-30 08:17:17
Debrecen, Ártánd – Mozgalmas hétvégén vannak túl a pénzügyõrök, hiszen Ártándon több ezer karton cigaretta és iraki határsértõk is fennakadtak a rostán.

A Vám-és Pénzügyõrség munkatársai Ártándon egy román kamiont világítottak át a röntgenberendezés segítségével.

A teherautó rakterében bútorok és vasrudak voltak elhelyezve. A röntgent kezelõ pénzügyõrnek azonban feltûnt, hogy a pótkocsi padlólemeze duplára van átalakítva, és cigaretta van elrejtve benne – tudatta hétfõn a Vám-és Pénzügyõrség Észak-alföldi Regionális Parancsnoksága.

A vámhivatal munkatársai lepakolták az egyébként legális szállítmányt a raktérbõl, majd felszedték a padlólemezt, amely alatt 12 ezer doboz cigaretta volt elrejtve. A több mint 6 millió forint értékû füstölnivalót a pénzügyõrök lefoglalták, és visszaélés jövedékkel bûncselekmény elkövetése miatt indítottak eljárást.
Nem sokkal késõbb egy Görögországból érkezõ, román kamiont is megröntgeneztek a pénzügyõrök.

Az átvilágítás során a kezelõszemélyzet észrevette, hogy a teherautó alvázán több emberalak vonala rajzolódik ki. Kiderült, hogy három, okmányokkal nem rendelkezõ iraki állampolgár akart „besurranni” Magyarországra – fogalmaz a közlemény.

A fõvámhivatal munkatársai az iraki állampolgárokat átadták a rendõrség munkatársainak, akik eljárást indítottak a határsértõkkel szemben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!