2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Több milliárd forintnyi kártérítést fizetnek kiForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-15 07:53:07
Lesznek, akik a következõ hetekben megkaphatják a csõdbe jutott bankban ragadt pénzüket.

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) megkezdte a Buda-Cash-botrány kapcsán szintén csõdbe jutott és felszámolási eljárás alá vont DRB Bankcsoport ügyfeleinek kártalanítását. Hajdú-Bihar megyében ez összesen 9 ezer 877 magánszemélyt, vállalkozást érint.

Az OBA március 10-én kezdte meg a siklósi székhelyû DRB Bankcsoport betéteseinek kifizetését, amelyet várhatóan március 31-ig fejez be. A DRB fiókhálózata kiterjedt az ország nagy részére.

Az érintett betétesek száma 73 ezer 573. Ebbõl 64 ezer magánszemély, akik közül a 2,5 millió forint alatti megtakarítással rendelkezõ – szám szerint több mint 50 ezer – ügyfélnek a kártalanítási összeget egy hét elteltével kézbesíti a Magyar Posta. Országos szinten az OBA elsõ körben 103 milliárd forintnyi kártérítéssel számol, Hajdú-Bihar megyében 9 ezer 877, Debrecenben 2 ezer 11 magánszemélynek, vállalkozásnak fizet a cég, mégpedig összesen 3,2 milliárd forint értékben.

A kártalanítás négyféle módon történhet: a visszafizetendõ pénz mértékétõl függõen kézbesítéssel, postai átvétellel, betétbiztosítási kártyára utalással, továbbá takarékszövetkezeti úton átutalással, készpénzfelvétellel, betétlekötéssel. A DRB Bankcsoport vezetõ állású tisztségviselõinek, valamint a velük egy háztartásban élõ közeli hozzátartozóknak az OBA nem fizet kártalanítást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!