2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Sok napsütés, tavaszias idõ várható a jövõ hétenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-15 18:22:43
A jövõ héten sok napsütésre lehet számítani, a hétvégén várható csapadék. A leghidegebb órákban továbbra is lehetnek mínuszok, de napközben több helyen plusz 17 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Az országos középtávú elõrejelzés szerint hétfõn alapvetõen napos idõre lehet számítani, csapadék nem valószínû. A szél megélénkül, a Dunántúlon és a Dél-Alföldön meg is erõsödik. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb 13-16 fok között valószínû.

Kedden napos, száraz idõ lesz. Északkeleten és a déli megyékben élénkül meg a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között, napközben 13-17 fok között alakul a hõmérséklet.
Szerdán is napos, száraz idõ várható. Elsõsorban az Alföld térségében élénkülhet meg a szél. A minimumhõmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a maximumhõmérséklet 9-13 fok között valószínû.

Csütörtökön és pénteken is napos, csapadékmenetes idõ lesz. A legalacsonyabb hõmérséklet csütörtökön mínusz 5 és 0, pénteken mínusz 5 és plusz 1 fok között valószínû. Csütörtökön napközben 10-14, pénteken 11-15 fokig melegszik a levegõ.

Szombaton a néhány órás napsütés mellett fõként délutántól már szórványosan elõfordulhat kisebb esõ. A szél megélénkül, a Dunántúlon erõs lökések is lehetnek. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plus 2 fok között alakul a hõmérséklet. Nappal 12-17 fokig emelkedik a hõmérséklet.

Vasárnap már többnyire erõsen felhõs lesz az ég, több helyen valószínû esõ, zápor. Fõként a Dunántúlon megélénkülhet a légmozgás, egy-egy erõs széllökés is lehet. A minimumhõmérséklet plusz 1-6, a maximumhõmérséklet 8-13 fok között alakul - olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!