2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A Quaestor is egy fiókkal kezdteForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-17 19:45:00
„Huszonöt éve hozzájuk hordtam minden pénzemet; ki gondolta, hogy a végén átvernek.”

„Annak idején a Reálbank csõdjével már megégettük magunkat, ezért huszonéve úgy voltunk vele, hogy bárhová betesszük a kis spórolt pénzünket, csak kereskedelmi bankba nem. Emlékszem, a Quaestor egy Péterfia utcai helyiségben kezdte, ahol a hölgy a tõlünk átvett pénzt egyszerûen az asztalfiókba süllyesztette. Ez ugyan furcsa volt, de a lényeg, hogy azóta is mindig korrektül fizettek” – osztotta meg velünk saját történetét a károsultak egyike.
Gyógyszerre, temetésre

Egy fiatal hölgy azt mesélte, hogy a szülei a Quaestornál tartott megtakarításukból segítettek visszafizetni a devizahitelét, az öregkorukra (gyógyszerre, temetésre) bent hagyott hárommillió forintjuk azonban most veszni látszik. – Az se igaz, hogy megszédítettek minket a magas hozamokkal, hiszen a kamat legfeljebb egy-két százalékkal volt a piaci felett – tette hozzá. A szerkesztõségünket felkeresõ több károsult is arról számolt be, hogy évtizedes kapcsolat fûzi õket a brókercéghez, ahol az ügyintézõk rendszeresen felhívták a figyelmüket arra, hogy a megtakarításuk futamideje lejár, meghosszabbítsák, vagy mi legyen. De találkoztunk olyannal is, aki napokkal az öncsõd bejelentése elõtt azzal ment be a debreceni fiókba, hogy (megijedve a a Buda-Cash csõdjétõl, kivenné a 9 millió forintját), de az ismerõs ügyintézõnek sikerült lebeszélni errõl.
Fotó: Molnár Péter ©
Onnan ki, ide be

– Huszonöt éve hordom hozzájuk a pénzemet, és eddig bármibe fektettem be, volt rajta haszon. Õszintén megmondva én a kötvény szó hallatán arra gondoltam, hogy államkötvényt veszek, ezért nem érhet semmi baj. Kötvény-kötvény - ki tudja ezeket megkülönböztetni! A szerzõdésben egyébként sem a kötvény szó szerepel, hanem, hogy értékpapír. Meg valami kód; de nem tudom, mire való – kapcsolódott be a beszélgetésbe a hatvanas éveiben járó férfi. Ezt hallván egy középkorú hölgy arról számolt be, hogy a lányának (aki évek óta otthonteremtésre gyûjtött) mintegy tízmillió forint megtakarítása ragadt benn a Quaestornál, de ez még nem minden. „Amikor tavaly elveszítettem a munkámat, a végkielégítésemet náluk helyeztem el, ráadásul (mivel nemrégiben szóltak, hogy igyekezzünk, mert hamarosan lemennek a kamatok) a bankszámlámon lévõ spórolt pénzünket is kivettem a bankból, és lekötöttem a Quaestornál” – fogalmazott elcsukló hangon. A károsultak (akiknek a csoportjához ezen a címen lehet csatlakozni) most éppen egy utcai demonstrációt készítenek elõ Debrecenben.

- Petneházi Attila -A hentesben is bízunk
A debreceni károsultak Facebook-csoportját szervezõ Tyll Attila szerint õ és a sorstársai valahogy úgy voltak a Quaestor-ral, mint Juliska néni a hentesével. Az elsõ idõkben még megkérdezte tõle, hogy mondja csak, friss vágásból származik a hús, de egy idõ óta már csak annyit mond: tudja Józsikám, a szokásosat! „Amikor elõször vittük oda a pénzünket, akkor a legtöbben rákérdeztünk, hogy van-e elegendõ fedezet a cég mögött, de az idõ múlásával ez már nem volt kérdés” – fogalmazott.


Azt kérdik, hol a pénz
Debrecen - Immár a Facebookon is szervezõdnek a Quaestor-botrány debreceni károsultjai.

Hozzászólások
Beküldte: Tarsoly Csaba Hazaáruló (2015-03-18 20:58:54)

Elképesztõ élõlények - embereknek nehezen nevezhetõk sajnos :  QUAESTOR : Itt KÕKEMÉNY CSALÁS történt ! Nem a magasabb kockázat vállalásáról' szól a történet hanem példátlan soktízmilliárdos CSALÁSRÓL! A bankrablókat is amikor megtalálják, a pénzt visszaadják a tulajdonosnak. Itt a bankrablásnál is SOKKAL SÚLYOSABB RABLÁS történt és tudjuk ki követte el ! Mire várunk hát?? Szabadon pöffeszkedve sétálgat a RABLÓ? A mi pénzünkön?? Ez minden képzeletet felülmúl !!! A kamatokat nem kérjük,azt megtarthatja ez a Szarláda bónuszként. De az ELLOPOTT pénzt visszakérjük,mivel ez az egész VILÁGON így mûködik !!!

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!