2020. október 28. Szerda, Simon.
 
Gemius: egyre több magyar vásárol onlineForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-18 08:54:57
A magyar internetezõ lakosság 40 százaléka vásárol magyar, illetve 16 százaléka külföldi oldalról, 2014-ben ez az arány még csak 32 százalék, illetve 12 százalék volt, összevonva a hazai netezõk 42 százaléka szokott online vásárolni - derül ki a Gemius üzleti tanácsadó cég hétfõn közzétett felmérésébõl.

A kutatás rámutatott, hogy a legnépszerûbb e-kereskedelmi oldalak a webáruházak, a legtöbben - a válaszadók 70 százaléka - pedig könyv-zene-film kategóriában vásároltak valamilyen terméket. Ezt követte a ruházat és a kiegészítõk kategória 62 százalékkal, a megkérdezettek alig több mint fele (53 százalék) vett már online mozi-, koncert- és színházjegyet. Ugyanakkor legnagyobb arányban az elektronikai cikkek iránti vásárlási hajlandóság növekedett.

A felmérésbõl kiderült az is, hogy egy átlagos bevásárlókosár értéke fogyasztónként 20 430 forint, egy év alatt pedig átlagosan 134 160 forintot költ egy vásárló az e-kereskedelemben. A termékek átvételére legszívesebben a futárszolgálatot használják a vevõk, és elõnyben részesítik az utólagos készpénzes fizetést.

A Gemius arra számít, hogy a jövõben az online élelmiszervásárlás lendül fel leginkább, mindamellett, hogy a válaszadók 58 százaléka a személyes kontaktus hiánya miatt nem vásárol weben keresztül. A cég szerint számukra az alacsonyabb és kedvezményes árak jelentenék a legnagyobb motivációt az internetes vásárláshoz.

A reprezentatív kutatás 2015. január 12. és 23. között, 1540 (15 éven felüli) internetezõ megkérdezésével készült.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!