2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Fiatalok példaképei a közösségi oldalonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-18 19:20:51
Útjára indult „Az Én Hõsöm!” elnevezésû szemléletformáló kampány.

A kutatásunk megerõsítette, hogy a példaképek a tizenévesek szerint is segítenek az egyéni siker elérésében, inspirálnak, elõre visznek, segítenek megtalálni önmagukat – mondta el dr. Süveges Antal Pál, az Új Nemzedék Központ ügyvezetõ igazgatója.

Az Új Nemzedék Jövõjéért Program a mai 15–18 éves magyar fiatalok körében végzett kutatása alapján egyértelmûen megállapítható, hogy a fiatalok nem klasszikus értelemben választanak példaképeket. Nem egy személy testesíti meg számukra a követendõ mintát, hanem „kívánságlistaként” gyûjtik össze az általuk ismert személyek vágyott tulajdonságait.
Hétköznapi sikeres emberek

A fiatalok számára sokkal több inspirációt jelentenek a sikeres, hétköznapi emberek: családtagok, ismerõsök, mint gondolnánk. Mivel számukra különösképp fontos, és a vágyott boldogság elengedhetetlen része a munka és a magánlét egyensúlya, sokszor azok a hétköznapi emberek jelentenek számukra követendõ példát, akik mind hivatásukban, mind családi kapcsolataikban kiegyensúlyozottságot mutatnak.
A leginspirálóbb vonások

Az Új Nemzedék Plusz projekt a kutatás eredményeire alapozva, arra reagálva hívta most életre „Az Én Hõsöm!” elnevezésû szemléletformáló kampányt, melynek keretében egy olyan Facebook-alkalmazást is fejlesztett, ami igazán mai formában szólítja meg az ifjúságot. „Az Én Hõsöm!” applikáció lényege, hogy a felhasználó megjelölheti az általa példaképnek tartott személyt, azokkal a tulajdonságokkal együtt, amelyek miatt felnéz rá, amelyeket becsül benne.

A kampány végeztével a leggyakrabban választott tulajdonságokat összesítve arra is választ kaphatunk, hogy a facebookozók körében melyek ma a leginspirálóbb jellemvonások, amik alapján hétköznapi hõsöket választunk magunknak. (Forrás: www.edupress.hu)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!