2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Sokat ígért, de semmi nem lett belõleForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-20 06:40:14
A debreceni rendõrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a gyanúsítottal szemben, aki több száz sértettet megkárosított.

A Debreceni Rendõrkapitányság Vizsgálati Osztály Gazdasági Ügyek Alosztálya csalás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást K. Sándor ebesi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint egy sértett 2013. április 23-án szerzõdést kötött a gyanúsított befektetésekkel foglalkozó cégével és annak üzletkötõjével. A befizetett pénzért cserébe a terhelt jó befektetést és a banki kamatoknál jóval kedvezõbb hozamot garantált, amely azonban nem valósult meg, mivel befektetések sem voltak. A helyi lakos ezért az ügyben 2013. október 3-án feljelentést tett a Debreceni Rendõrkapitányságon.

A beszerzett adatok alapján a nyomozók megállapították, hogy a bûncselekménynek a feljelentõn kívül országszerte 546 sértettje van, akiket az ebesi lakos, valamint munkatársai meggyõztek arról, hogy a pénzt utalják át a cég számláira, mivel a befektetett összeget nem veszíthetik el, a befektetés futamidejének a végén nem csak a tõkére, hanem annak hozamára, kamatos kamatára is számíthatnak. Miután az ígéretek és a cég üzletkötõivel megkötött szerzõdések nem valósultak meg, a befektetõk feljelentették K. Sándort a rendõrségen. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a sértetteknek több mint 2 milliárd forint kára keletkezett.

A rendõrök 2013. december 11-én 8 óra 40 perckor otthonából a Debreceni Rendõrkapitányságra elõállították a bûncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. Sándort. A nyomozók a 41 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták, õrizetbe vették és kezdeményezték elõzetes letartóztatását, amit az eljáró nyomozási bíró 2013. december 12-én elrendelt.

A Debreceni Rendõrkapitányság Vizsgálati Osztály a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást 2015. március 14-én befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!